23 Nisan 1920 Ruhuyla Aşamayacağımız Hiçbir Engel Yoktur

23 Nisan 1920 Ruhuyla Aşamayacağımız Hiçbir Engel Yoktur

23-04-2019

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu üyesi ve Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) kuruluşu ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 99. yılı nedeniyle yaptığı açıklamada, ''Çocuklarımıza armağan edilmiş olan bu özel bayramda, onlara daha güçlü yarınlar bırakabilmek adına çalışırken, 23 Nisan 1920 ruhunu her zaman koruyacağız." dedi.

“23 Nisan 1920 ruhuyla çözemeyeceğimiz hiçbir sorun, aşamayacağımız hiçbir engel yoktur” diyen Başkan Sadıkoğlu, mesajında şunları kaydetti:

“Tarihimiz bu konuda çok sayıda örnekle doludur. Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir ilkesiyle çıkılan yolda, ecdadımız birlik ve beraberliğinden ödün vermeden, vatan toprakları uğruna büyük mücadeleler vermiş, bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıkmıştır. Milli egemenliği tesis ederek çocuklara hediye eden ilk Meclis, vatan sevgisinin, birlik ve beraberliğin, bağımsızlık uğruna sergilenen fedakârlıkların timsali olmuştur.

Cumhuriyetimizin kurucusu ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal'i, İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, Kurtuluş Savaşımızı sevk ve idare eden ilk Meclisteki tüm milletvekillerini bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyor tüm çocuklarımızın ve dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.”

Anket

vbet giriş