Adıyaman’ın Kanayan Sorunu İçin Çalışma Başlatıldı

Adıyaman’ın Kanayan Sorunu İçin Çalışma Başlatıldı

04-07-2019

Halkın çözümünü istediği sorunların başında gelen kaldırım işgalleri için düğmeye basan Adıyaman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kaldırımları işgal eden esnafları uyardı.

Adıyaman’da kaldırım işgali denetimine çıkan Adıyaman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, dışarıda bulunan eşyaların içeri alınması için iş yeri sahiplerine gerekli uyarılarda bulundu.

Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç’ın göreve gelmesinden sonra üzerinde hassasiyetle durulan konuların başında olan kaldırım işgali ile ilgili denetimlere başladıklarını söyleyen Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, kaldırımları işgal eden esnafları önce sözlü olarak uyardıklarını, çözüm bulunamaması durumunda yazılı bir ihbarname göndererek Kabahatler Kanununun ilgili maddesi uyarınca cezai işlem uygulayacaklarını dile getirdi.

Kaldırımların vatandaşların ortak kullanım alanı olduğunu da hatırlatan yetkililer, kaldırım işgallerine izin vermeyeceklerini söyleyerek, “Şehir merkezindeki birçok noktada kaldırım işgali konusunda yoğun şikayetler alıyoruz. Vatandaşların rahatlıkla kullanabilmesi gereken kaldırımlar esnaflar tarafından işgal edildiği için halkımız belli noktalarda yol ortasında yürümek zorunda kalıyor. Bundan dolayı Belediye Başkanımızın talimatlarıyla başlattığımız çalışmalar kapsamında işgale sebep olan esnaflarımıza gerekli uyarıları yaptık” diye konuştu.

Kaldırım işgali ile hem yayaların yürüme haklarının elinden alındığını hem de görüntü kirliğinin meydana geldiğini kaydeden vatandaşlar ise denetimlerden duydukları memnuniyeti dile getirerek, Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç’a teşekkür etti. Adıyaman’da yıllardır yaşanan bu sorunun çözümü için elini taşın altına koyan Adıyaman Belediyesi’nin destekçisi olduklarını da söyleyen vatandaşlar, “Şehrin en işlek caddelerinde yaşanan kaldırım işgalleri ile ilgili uzun zamandır şikayetlerimiz vardı. Bu şikayetlerimiz neticesinde kolları sıvayan Adıyaman Belediyesine teşekkür ediyoruz. Belediyenin kaldırım işgallerine halk olarak tam destek veriyoruz” şeklinde konuştu.

 

 


Anket

vbet giriş