AK Partili Çalık: “Gençlerimize Yapılan Yatırımlara Devam Ediyoruz”

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti olarak gençlere ve gençliğe büyük önem verdiklerini ve çalışmaları da bu doğrultuda sürdürdüklerini ifade ederek, “Gençlerimize yapılan yatırım, geleceğimize yapılan yatırımdır.

03-02-2022

Gençlerimiz için yapmamız gereken ne varsa onları yapıyoruz.” dedi.

Çalık, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ile birlikte Malatya'da Yeşilyurt ilçesine bağlı Melekbaba Gençlik Merkezinde incelemelerde bulundu, gençlerle masa tenisi oynadı.

Çalık, Malatya'da son 20 yılda gençlik ve spor alanındaki yatırımlarla kent merkezinin yanı sıra ilçeler ve mahallerde sporun çok geliştiğini, sporcuların yetiştiğini, gençlerin kendisini geliştirmeye yönelik her türlü imkanla buluştuğunu görmekten mutluluk duyduğunu dile getirdi. Çalık, “Gençlerimize yapılan yatırım, geleceğimize yapılan yatırımdır. Gençlerimiz için yapmamız gereken ne varsa onları yapıyoruz. Gençlerimizin hayalleri, beklentileri, düşünceleri, tespit ve teklifleri bizim için hayati önemdedir.” dedi. 

20 YILDA 44 SPOR TESİSİ YAPTIK

Gençlerin geleceğe hazırlanmasında sağlıklı bir nesil yetiştirmede spor alanlarının çok önemli olduğunu vurgulayan Milletvekili Çalık, “Bizimki kuru laftan ibaret değil. Son 20 yılda Malatya'da gençlik ve spor alanında neleri gerçekleştirdiğimizi çok iyi biliyoruz. 850 milyon liralık yatırımla 20 yılda 44 spor tesisi yaptık, yurtlarımızın kapasitesi 3 bin 500'den 11 binlere geldi. Lisanslı sporcu 4 bin 600'den şimdi 142 bin olmuş ve milli sporcu sayımız ise 27'ye yükselmiş. Son 20 yılda verdiğimiz destek ve yatırımlarla spor kulüplerinin de önünü açtık ve ilimizdeki faal kulüp sayısını 70'ten 245'e çıkardık. Çıtayı daha yukarı taşıyacağız. Malatya'mızın gençlerini, çocuklarını, onların gücünü, enerjisini sporla sanatla kültürle tek tek onlara dokunarak onları destekleyerek, imkanları onlar için seferber ederek çok daha farklı ve daha iyi noktalara geleceğiz. Amacımız insanımızın, gençlerimizin mutluluğu, müreffeh olması, ülkemizin, ilimizin standartlarının daha da yükselmesidir” açıklamasında bulundu.

GENÇLİK MERKEZLERİ TÜM İLÇELERE YAYILACAK

Çalık, sosyal ve kültürel etkinliklerle kentteki gençlerin ikinci yuvası haline gelen gençlik merkezlerinde son 1 yılda gerçekleştirilen 5 bin 195 faaliyetten 8 ila 29 yaş arasında 44 bin 618 gencin yararlandığını belirterek, gençlik merkez sayısını tüm ilçelere yayacaklarını kaydetti. Akçadağ Sentetik Futbol Sahası, Hekimhan Kapalı Spor Salonu, Doğanşehir Erkenek Çim Yüzeyli Futbol Sahasının geçen yıl yapımlarının tamamlandığını anımsatarak, bu yıl için de 15 adet planlanan spor salonları, gençlik merkezleri, futbol sahası gibi yeni yatırımla her ilçede taş üstüne taş koymaya devam edeceklerini belirtti. Milletvekili Çalık, Melekbaba Gençlik Merkezi’nin yanındaki 58 bin metrekarelik alanda da büyük bir spor kompleksinin yapımının devam ettiğini ve önümüzdeki yıl hizmete gireceğini belirterek, “İçerisinde kapalı spor salonu, 2 bin seyircili çim yüzeyli futbol sahası,hokey, basketbol ve voleybol sahaları, tenis kortları dahil bir çok gençlerimizin güzelce vakit geçireceği yerler olacak. Çocuklarımız ve gençlerimiz spor denildiğinde akla ne geliyorsa bu spor kompleksinde bulacaklar” ifadelerini kullandı. 

GENÇLERİMİZ YOĞUN İLGİ GÖSTERİYOR

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ise Melekbaba Gençlik Merkezi’nin açıldığı günden buyana çok ciddi ilgi gördüğünü ifade ederek, “Bugün bu kalabalığı, coşkuyu, gençlerimizi görünce gerçekten güzel ve yerinde bir hizmet yapıldığına bir kere daha şahit olduk. Bu tesisin kazandırılmasına katkı sağlayan Cumhurbaşkanımıza, Gençlik ve Spor Bakanımıza, Valimize, Milletvekillerimize, Belediye Başkanlarımıza, Muhtarımıza ve değerli halkımıza çok teşekkür ediyoruz. Burada farklı alanlardaki branşlarla hizmet verilecek. Melekbaba, Kaynarca ve Hanımınçiftliği’nde bulunması da bu tesisi ayrıca anlamlı kılıyor. O emeklerin karşılığını da şuan fazlasıyla görmeye başladık” dedi. 

35 yıldır Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde milli takım badminton antrenörü olarak görev yapan Nazım Denizhan, badminton branşında Malatya’da 300, milli takımda ise 18 sporcularının olduğunu kaydederek, Türkiye’de Balkanlar’da önemli dereceler elde edip, başarılar yakaladıklarını, yapılan yeni tesisle birlikte bu başarıların artarak devam edeceğini söyledi. 

Badminton yardımcı antrenörleri ve sporcuları ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na, AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık’a yapılan yeni tesis için teşekkür ettiler. 

35 MAHALLEDEN GENÇLER BURAYA GELİYOR

Melekbaba Mahalle Muhtarı Ali Demir de yeni yapılan gençlik merkezi ve spor salonunda bine yakın lisanslı sporcunun eğitim aldığını ifade ederek, ilerleyen dönemlerde Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonlarının bu salondan çıkacağını söyledi. Demir, salondan sadece Melekbaba Mahallesi’ndeki çocuk ve gençlerin faydalanmadığını, 35 mahalleden çocukların spor için salona geldiğini kaydederek, salonunun bölgeye kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Kaynarca Mahalle Muhtarı Mehmet Güner ise “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Milletvekilimiz Öznur Çalık’a, Yeşilyurt Belediye Başkanımız Mehmet Çınar’a ve Melekbaba Mahalle Muhtarımız Ali Demir’e emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Gerçekten çok güzel bir mekân olmuş. Çocuklarımızın yüzleri gülüyor. Onların burada spor yapmaları ve mutlu olmaları her şeye değer. Cumhurbaşkanımıza özellikle teşekkür ediyorum çünkü gençlere çok büyük önem veriyor. Her zaman gençlerin yanında olduğunu gösteriyor, bu durumu bugün de burada belli oluyor” diye konuştu. Milletvekili Çalık daha sonra tesisi gezerek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Anket

vbet giriş