Akçadağ’da Turist Çekecek Olan Çalışmalar Tam Hız Devam Ediyor

Bulutlar bekleyin! Yakında buluşuyoruz..

28-05-2020

Dünya'da ses getirecek olan yükseliş Akçadağ'da sürüyor...Dört bir yanda turist çekecek olan çalışmalar tam hız devam ediyor...
Bulutlar bekleyin! Yakında buluşuyoruz..Burası Akçadağ...
Akçadağ'ın değil...
Malatya'nın değil...
Türkiye'nin prestiji olacak...
Levent Vadisi...Yaklaşık olarak 65 milyon yıl önceye dayanan ve jeolojik deformasyonlar sonucu meydana gelen bu doğa harikası oluşum, bünyesinde barındırdığı jeolojik özelliklerle birlikte dünyadaki ilginç doğal alanlar arasında gösterilen ve neolitik çağdan kalma kalıntıların da bulunduğu 28 kilometre uzunlukta bir alana sahiptir. Vadi son derece ilginç jeolojik oluşumlar, uçurumlar ve duvar kısımlarında kaya kabartmalarının hakim olduğu yüzlerce mağarayı da içerisinde barındırıyor.
Levent Vadisi Seyir Terası
Vadinin görünürlüğünü artırmak ve bu doğa harikasını turizm açısından bir cazibe merkezine dönüştürmek amacıyla, vadide 28 km. boyunca uzayan kayalıkların en merkezi noktasına, Malatya Valiliği tarafından seyir terası yaptırılmıştır. Düz bir kaya bloğunun üzerine inşa edilen seyir terası 104 m yüksekliğinde olup gözlem terasının 8,5 m mesafesi boşluğa uzanan, çelik konstrüksiyon ve cam ile inşa edilmiş farklı bir proje olup yerli ve yabancı birçok ziyaretçinin ilgi odağı haline gelmiştir.
Levent Vadisinde Akçadağ belediyesi tarafından muhteşem eserler geliyor. Bugün çalışmaları Akçadağ belediye başkanı Ali Kazgan'ın yardımcısı Eyüp Işık bugün Levent Vadisinde yapılan çalışmaları yerinde inceledi ve aynen şunları söyledi:
“Bulutlar bekleyin! Yakında buluşuyoruz...
Slackline, yamaç salıncağı, Dev salıncak, Zipline , Cam köprü”
 Dünya'da ses getirecek olan yükseliş Akçadağ'da sürüyor...Dört bir yanda turist çekecek olan çalışmalar tam hız devam ediyor...

 


Anket

vbet giriş