Akıbetleri Ne Olacak?

Malatya’nın yıllardır hasta yükünü taşıyan Beydağı Devlet Hastanesi kaderine mi terk edildi?

25-03-2020

 Malatya’nın yıllardır hasta yükünü taşıyan Beydağı Devlet Hastanesi kaderine mi terk edildi?

Beydağı Devlet Hastanesinin şu an ki durumu YİMPAŞ’ın makûs kaderini hatırlatıyor.

Yıllardır atıl durumda olan Malatya – Elazığ Karayolu üzerinde ki YİMPAŞ tinercilerin, hırsızların uğrak yeri konumunda iken aynı şeyler şu anda Beydağı Devlet Hastanesi içinde konuşulur oldu.

YİMPAŞ yıllardır seçim malzemesi konumunda Gençlik ve Spor Bakanlığına verilecek KYK Yurdu yapılacak, SGK il binası olacak vs denilirken bina çürümeye mahkûm edilmiş ve devletin el koyduğu bina devlet eliyle yok edilme sürecine girmişti.

Malatya Beydağı Devlet Hastanesi kampüsü ise yeni hastanenin yapılmasından sonra TOKİ’ye devredilen kampüsün yerine Yeşilyurt Belediyesi hizmet binası ve otopark yapılması kararı alındı.

Kadın doğum hastanesinin yeni yere taşınmasından sonra atıl duruma geçen kampüste hırsızların içerideki yangın tüpleri, solunum tüplerini ve masa sandalyeleri kamyonlarla taşıdığını belirten çevre sakinleri devletin burayı bir an önce yıkıp ne yapılacaksa yapılmasını istiyor.

Çevre sakinleri her gün polisi arayıp hırsızları şikâyet etmek zorunda olduklarını ve buna bir çare bulmasını istiyor.

Çevre sakinleri,”17 Mart tarihine kadar güvenlik görevlilerini tedbir alması için nöbet tutuyorlardı. Fakat daha sonra yönetim tarafından güvenlik görevlilerinin durmalarına gerek kalmadığı ve 17 Marttan sonra burası içindekilerle birlikte kaderine terk edildi. 1 haftadır hırsızların uğrak noktalarından biri haline geldi. Her gün 10-15 defa 115 arayıp hırsızları şikâyet etmek zorunda kalıyoruz. Devletimizin bir an önce buna bir çare bulmasını istiyoruz.”

Yıkımı TOKİ tarafından yapılacak olan kampüsün Yeşilyurt Belediyesi hizmet binası ve otopark olarak yapılacağı açıklandıktan sonra, atıl halde içinde malzemeleri bulunan bu binada güvenlik önlemi alınmaması akıllarda soru işareti bırakıyor.

Anket

vbet giriş