Amacı Dışında Kullanılan Çeşmeler Su İsrafına Neden Oluyor

Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şehrin ortak kullanımı için umumi yerlere yapılan çeşmelerin

16-10-2020

Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şehrin ortak kullanımı için umumi yerlere yapılan çeşmelerin zaman zaman bazı vatandaşlar tarafından su istimal edildiği belirtildi.

“Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürlüğümüz tarafından ilimizin önemli mekânlarından biri olan mevcut Şire Pazarındaki çeşmeler, pazarda bulunan duyarlı birçok esnafımızın Genel Müdürlüğümüze yaptıkları şikâyet üzerine geçici olarak kapatılmıştır. Şire Pazarında; alışverişe gelen turistlerin gözlerinin önünde ilkel şartlarda, her türlü hijyen ve sağlık kurallarının dışında özellikle de içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde kayısı, kayısı çekirdeği ve diğer ürünlerin yıkanmasının olumsuz görüntüler oluşturmaktadır.

Hâlihazırda Şire Pazarında 50 tanesi aktif olmakla beraber toplamda 115 dükkân bulunmaktadır. Bunların da 15’inde abonelik aktif olup, geriye kalan 35 işletmenin aboneliği bulunmamaktadır. Şire Pazarı içerisinde gerek esnaflarımızın, gerekse pazara gelenlerin içme suyu ihtiyaçlarını gidermeleri amacıyla konulmuş olan çeşmeler, maalesef zaman içerisinde birileri tarafından usulsüz bir şekilde kayısı, kayısı çekirdeği ve diğer ürünlerin yıkandığı noktalar haline gelmiştir. Bu gibi durumlar zaman zaman vatandaşların genel kullanımı için inşa edilen çeşmelerimizin su istimal edilerek, sularımızın israf edilmesine ve özel işlerde kullanılmasına sebebiyet vermiştir. Bu gibi durumlara kayıtsız kalmayan duyarlı esnaflarımızın ve vatandaşların yoğun şikâyetleri üzerine Genel Müdürlüğümüz tarafından, hem usulsüz su kullanımının önlenmesi hem de aboneliği bulunmayan esnaflarımızın aboneliklerini yaptırmalarını sağlamak amacıyla gerekli görülen işlemler gerçekleştirilmiştir. Vatandaşlarımızın ortak kullanımı için yaptırılan su çeşmelerimizin, toplum yararına inşa ettirildiği unutulmamalıdır. Gerek su israfını önlemek gerekse de dünyada hızla tükenen tatlı su kaynaklarının doğru ve bilinçli kullanımını artırmak için tüm vatandaşlarımızın aynı hassasiyeti göstermelerini rica ederiz”

Anket

vbet giriş