Bakan Varank Değerli Bir Yatırımın Açılışını Yapmaktan Gurur Duyuyorum

Bakan Varank Değerli Bir Yatırımın Açılışını Yapmaktan Gurur Duyuyorum

09-11-2019

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI MUSTAFA VARANK, DEPREM EĞİTİM SİMÜLASYON MERKEZİ-BİLİM ATÖLYESİNİN AÇILIŞINI YAPTI

Bakan Varank Değerli Bir Yatırımın Açılışını Yapmaktan Gurur Duyuyorum

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “ Yeşilyurt Belediyesi Deprem Eğitim Simülasyon Merkezi-Bilim Atölyesi gibi değerli bir yatırımının açılışını yapmaktan gurur duyuyorum.”diye konuştu.

AÇILIŞ TÖRENİNE İLGİ YÜKSEKTİ

Yeşilyurt Belediyesinin en ciddi yatırımlarından olup, teknik alt yapısı ve donanımıyla bölgenin en büyük ‘Deprem Merkezi’ hüviyetine sahip Deprem Eğitim Simülasyon Merkezi-Bilim Atölyesinin açılış töreni yoğun ilgi altında yapıldı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın ev sahipliğinde gerçekleşen açılış törenine; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Vali Aydın Baruş, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ve Bülent Tüfenkci, AK Parti Milletvekili Hakan Kâhtalı ve Ahmet Çakır, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AK Parti İl Başkanı İhsan Koca, (DAP) İdaresi Başkanı Adnan Demir, AFAD Yetkilileri, Kurum Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları ve Meslek Örgütleri Başkanları, Mahalle Muhtarları, yerel ve ulusal medya kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“BÖLGEMİZİN İHTİYAÇ DUYDUĞU BİR YATIRIMI DAHA YEŞİLYURT’A KAZANDIRMAKTAN ONUR DUYUYORUZ”

Deprem Eğitim Simülasyon Merkezi-Bilim Atölyesi gibi değerli bir yatırımı Malatya’ya kazandırmaktan onur duyduklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Açılış törenimize teşrifleriyle bizleri onurlandıran Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank başta olmak üzere tüm misafirlerimize şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum. Teknik donanımı ve hizmet alanlarıyla bölgemizin en büyük Deprem Merkezi hüviyetine sahip Deprem Eğitim Simülasyon Merkezi-Bilim Atölyemiz Malatya’mıza, Yeşilyurt’umuza hayırlı uğurlu olsun. Yeşilyurt Belediyesi olarak gerek fiziksel gerekse de sosyal, kültürel, çevresel ve temizlik hizmetlerimizle güzel ilçemizi her alanda güzelleştirmeye devam ederken, birçok yatırım ve projeye öncülük ediyoruz. Toplumun kesimlerinin deprem bilincine sahip olması gerektiğinden yola çıkarak yapımını tamamladığımız Deprem Eğitim Simülasyon Merkezi-Bilim Atölyemizde, her yaştan vatandaşımıza teorik ve uygulamalı olarak deprem eğitimlerimizi ulaştıracağız. Olası bir deprem, afet veya yangın gibi olaylarda alınacak tedbirler ve sonrasında neler yapılacağı detaylı bir şekilde burada halkımıza anlatılacak ve bilgilendirme yapılacaktır. Her alanda faydalı ve güzel hizmetleri bugüne kadar halkın hizmetine sunan Yeşilyurt Belediyesi olarak bölgemizin ve kentimizin ihtiyaç duyduğu bir yatırımı daha hizmete sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Böylesine değerli yatırımın hayata geçmesinde desteklerini esirgemeyen Sanayi ve Teknoloji Bakanımıza, Milletvekillerimize, (DAP) İdaresi Kalkınma Başkanlığına, AFAD’a, emek ve katkı sunan tüm kurum ve kuruluşlara şahsım ve hemşerilerim adına teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

“BÖYLESİNE DEĞERLİ BİR YATIRIMIN AÇILIŞINI YAPMAK BİZİM ADIMIZA GURUR VESİLESİDİR”

Deprem Eğitim Simülasyon Merkezi-Bilim Atölyesinin hayırlı olmasını temenni eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’da, “Yeşilyurt Belediyemizin bizimde desteklerimizle kurduğu Deprem Eğitim Simülasyon Merkezi-Bilim Atölyesinin açılışını yapmak gurur vesilesidir. Buraya boş gelmemiş olmak, böyle bir açılışı da burada yapıyor olmaktan mutluluk duymaktayız. Biliyorsunuz ülkemiz deprem kuşağında bulunan bir ülkedir, özellikle çocuklarımızı ve gençlerimizi depreme dönük eğitmek, onları depreme hazırlamak önemlidir. Bu manada da çok önemli bir ihtiyacı bu merkez gidermiş olacaktır.” diye konuştu.

“DENEYAP TEKNOLOJİ ATÖLYESİ MALATYA’DA DA FAALİYETE GEÇECEK”

Malatya’ya Deneyap Teknoloji Atölyesi kuracaklarının müjdesini de veren Bakan Varank, “Buradan Malatya’lılara bir müjde vermek istiyorum. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle birlikte çok yenilikçi ve inovatif projeleri Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak gündemimize aldık.Bunlardan bir tanesi de Deneyap Teknoloji Atölyesidir. 81 kentimizde 100 tane bu atölyelerden kuracağız. Bunlardan 12 tanesinin geçtiğimiz dönemde sınavlarını yapıp, öğrencilerimizin kabulünü yaptık. Burada ortaokul ve lise başlangıç seviyesinde ki çocuklarımızı robotik kodlama, tasarım ve siber güvenlik gibi alanlarda eğiterek geleceğin teknolojik yıldızları olarak yetiştireceğiz.İkinci grup şehirler arasında Malatya’da var.Nisan ayı itibariyle sınavlardan sonra Malatya’da da Deneyep Teknoloji Atölyesini açmış olacağız.Malatya’dan da geleceğin teknolojik yıldızlarını yetiştireceğiz.Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve TÜBİTAK işbirliğinde çocuklarımızı yetiştireceğiz.” diye konuştu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, protokolün diğer üyeleriyle birlikte açılış kurdelâsını kestiği Deprem Eğitim Simülasyon Merkezi-Bilim Atölyesinde incelemelerde bulunup, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’dan bilgiler aldı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, deprem eğitimin verildiği dersliği ziyaret ederek, yapılan uygulamaları yerinde takip eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a Yeşilkonak kursiyerleri tarafından yapılan tablonun yanı sıra 61 numaralı Yeşilyurt Belediyespor forması ve Malatya kayısısı armağan etti.

Anket

vbet giriş