Başkan Karadağ “Biz Siyaset Yapmaya Değil, Hizmet Yapmaya Geldik”

Hekimhan Belediye Başkan Turan Karadağ, CHP’li bir belediye olmalarına rağmen bizler seçilirken hem ben hem Selahattin Başkan siyaset yapmaya değil, hizmet yapmaya geldik. Bizim tek derdimiz hizmet” dedi.

19-03-2022

Berkman Dulcan’ın sorularını cevaplandıran Hekimhan Belediye Başkan Turan Karadağ şunları söyledi.

“BİZ HİZMETİ ÇALMADAN, ÇIRPMADAN, YETİM HAKKINI YEDİRTMEDEN YAPACAĞIZ”

Ben Cumhuriyet Halk Partisi'nin ve İYİ Parti İttifağından seçilen bir belediye başkanıyım. Selahattin başkanımızda ittifakından seçilen bir Belediye Başkanı. Buradaki tek olay hizmet etmek. Bu hizmeti çalmadan, çırpmadan, yetim hakkını yedirtmeden yapacağız diye geldim.

Başkan Gürkan sağ olsun 400km’lik bir yolu Hekimhan’a kazandırdı. Bu çok önemli bir olay, niye yaptı bizim ilişkilerimizin iyi olmasından dolayı yaptı. Niye yaptı yapılan olayların hepsinin burada A Partisi B partisi değil Hekimhan halkına yapıldı.

“BİZİM İŞİMİZ DEDİKODU DEĞİL İŞİMİZ HİZMET”

Biz 30 Mart'tan sonra seçildiğimiz 22.000 Hekimhanlının Belediye Başkanıyız dedik ve siyasi Kimliğimizi kişiliğimizi bir kenara koyduk. Biz çalışacağız dedik. Biz, bizden önceki şunu yapmıştır. Bizden önceki iyi yapmamıştır, öbür Parti budur bizi ilgilendirmez. Bizim işimiz dedikodu değil işimiz hizmet.

2020 de malumunuz deprem ile karşılaştık ardından maalesef pandemi sonrasında ekonomik krizler ama biz bunlara rağmen Hekimhan’a içinde fitness salonu, basket, voleybol, saunası olan bir spor kompleksi kazandırdık.

Biz ne yaptık buraya inanın belki sadece mahallelerde 100 metrelik bir mahallede dönüm yere bir seyir terası yaptık, mükemmel bir seyir terası yaptık. 26 dönüm bir yerde dağı yardık. Mükemmel bir seyir terası yapıldı. Yani bunları yapa yapa geldik. Biz burada artı çöp aktarma istasyonu yaptık. Yani bizim olayımızın özünde tamamen insan odaklı projeler var.

Ne yaptık 65 mahallemizin 61 Mahallesi şu anda asfalt yolu. 4 mahallemiz kaldı orada inşallah 2022 senesinde, bu sene onu da bitirmiş durumda olacağız.

“BİZİM OLMAZSA OLMAZLARIMIZDAN BİR TANESİDE KÜLTÜR MERKEZİ”

Hekimhan'da insanların akşam mesai sonrası eşiyle, dostuyla, memur arkadaşıyla oturacağı sohbet edeceği, kahve içeceği oturacağı bir yer yoktu. Bu soruna nasıl çözüm bulabiliriz dedik ve 4 katlı kültür merkezimizin temelini attık. 6'ncı ayda bitmiş durumda olacak ve Hekimhan da artık bir kültür merkezimiz olacak.

Hekimhan'da bir düğün salonumuz yoktur zamanında temeli atılmış ama yarım kalmıştı. Biz şu anda belediye olarak yarım kalan işi ihaleye çıkarttık, yaza çok güzel bir düğün salonunu halkın hizmetine sunacağız.

Hekimhan Çarşımızın caddelerini boyası yapılmamış, rastgele tabelaları koymuş. Bakıldığı zaman bir Cadde görünümlü ihaleye çıkarıyoruz. Onu da tamamen biz bünyesinde başlamak şartıyla onda yaptıracağız bu kadar zorluğa rağmen.

“ARAÇ FİLOMUZU YENİLEDİK”

Biz ne yaptık geldiğimizde bizdeki bütün araçlarımız 40 yıllık 50 yıllıktı sattık. 30 tane yeni araç aldık. Bunları yapınca bunları tutarak her gün tamirhaneleri 10 bin lira 20 bin lira vereceğimize biz onlara satalım onun parasıyla dedik. Araç filomuzu yeniledik.

“DİSİPLİN DİSİPLİN DİSİPLİN”

Ne yaptık biz burada bizim olmazsa olmazlarımız, benim sloganım çalmayacağız, çaldırmayacağım, çalışmayan işçileri çalıştıracağım ve Disiplin disiplin disiplin. Bizim mesela burada sanayide arazimiz var. 20 senedir 40 senedir yıkılamayan sadece boş duran, onu şu anda yıktık ve inanın idarede büyük bir AVM ve altı 2 katlı otoparkı, AVM’leri, kültür merkezleri, otelleri içinde olan bir projemiz var.

“KENDİMİZİ DÜŞÜNMEDİĞİMİZ SÜRECE İLİMİZ, İLÇEMİZ KAZANIR”

Diyeceksiniz bunu nasıl yapacaksınız evet dedim önce biz de 3 tane maden firması var biz onların birine iyi ilişkiler içine girip, onu da yaptıracağız. Yani şunu söylüyorum. Ben inanıyorum ki bizler Belediye Başkanı olarak Biz kendimizi değil de halkımızı düşündüğümüz sürece hizmete öncelik verdiğimiz sürece ilçemiz, ilimiz kazanır.

“BİZ BİRLİK İÇERİSİNDEYİZ, BERABERLİK İÇERİSİNDEYİZ”

Biraz önce dediğiniz 50 sene önce burada maden vardı. Önceden yapsalardı Kültür Merkezi yapsalardı. Bak buraya geldiniz yemek yiyelim deseniz, lokanta dışında yerimiz yok. İnsan her zaman çalışmak zorunda değil. Sonuçta şu söylüyorum. Hekimhan'da Biz eksik yapabiliriz, eksiğimiz olabilir ama Biz şu anda elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Biz Hekimhan da birliği, beraberliği ve bizim kardeşliğimizi, Alevi demeden Sünni demeden AK Parti demeden MHP demeden 65 Mahalle 196 Mezramızla birlikte, Biz Birlik içerisindeyiz, beraberlik içerisindeyiz. En azından biz bu ortamı sağladık.

Anket

vbet giriş