Başkan Erdoğan’ın Kurduğu Üniversiteye Yıpratma Operasyonu

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Vekili imzası ile basına açıklama gönderen Uzm. Dr. Leman Acun Delen, hastanede Malatya Turgut Özal Üniversitesi isminden rahatsızlık duyarak, hastane isminin bundan sonra Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak kullanılmasını istedi.

12-11-2020

İlk açıklamada ismini kullanan ardından da ikinci açıklamada ismini sildiren gönderen Uzm. Dr. Leman Acun Delen’in Malatya Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesinde görevli akademisyenlerin hastanede göreve başladıklarına dair haberlerin kamuoyunda duyulmasının ardından basın açıklaması yapmış olması manidar bulundu.

Ankara’da Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin ortaklaşa kullandığı Sağlık Bakanlığına ait hastanelerdeki ortak isimler kullanılmaya devam ederken, yine Adana, Samsun başta olmak üzere bir çok ilde hastanelerde de üniversitelerle ortak isim kullanılması devam ederken, Uzm. Dr. Leman Acun Delen’in “Sağlık Bakanlığına Bağlı Hastaneler, Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezleri İle Hastanelerin Bazı Bölümlerine Ad Verilmesi Ve Tabela Esasları Hakkında Yönerge” hükümleri doğrultusunda sağlık tesisi adının güncellenmesi nedeniyle hastanemizin ismi T.C. Sağlık Bakanlığı Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak tescil edilmiştir” ifadeleri dikkat çekti. Söz konusu yönetmenlikte tabelanın nereye ve nasıl asılacağına dair esaslar belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kurulan ve Tıp Fakültesi de kurularak desteklenen Malatya Turgut Özal Üniversitesinin AK Parti tarafından atanan yöneticiler tarafından yıpratılmayı çalışması ise dikkat çekiyor.

Bu arada, Malatya Turgut Özal Üniversitesi ise resmi bültenlerinde hastane ismini Sağlık Bakanlığı Malatya Turgut Özal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak kullanıyor.

yenihabermalatya.com

Anket

vbet giriş