Başkan Güder: Sağlık Şehidimizi Kütüphanemizle Yaşatacağız

Türkiye'deki ilk corona virüsü hastasını muayene eden doktor olarak bilinen ve Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden Cemil Taşçıoğlu anısına

19-06-2020

KÜTÜPHANEYE ŞEHİT DOKTOR’UN İSMİ VERİLDİ

Başkan Güder: Sağlık Şehidimizi Kütüphanemizle Yaşatacağız

Türkiye'deki ilk corona virüsü hastasını muayene eden doktor olarak bilinen ve Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden Cemil Taşçıoğlu anısına Battalgazi Belediyesi tarafından Niyazi Mısri Sosyal Bilimler Lisesi’nde kütüphane açıldı.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Niyazi Mısri Sosyal Bilimler Lisesi’nde Prof Dr. Cemil Taşçıoğlu Kütüphanesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Battalgazi Belediyesi’nin organizasyonunda gerçekleşen açılışa Battalgazi Kaymakamı Abdul Kadir Duran, Battalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Bulut, Battalgazi Belediyesi Başkan Yardımcıları, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mercan Sarı, Niyazi Mısri Sosyal Bilimler Lisesi okul müdürü, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

ONUR TAŞÇIOĞLU, “AİLEM ADINA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Battalgazi Belediyesi tarafından babası adına açılan kütüphanenin kendisini duygulandırdığını ifade eden Prof Dr. Cemil Taşçıoğlu’nun oğlu Onur Taşçıoğlu , “Böyle güzel bir düşünce ile Babam adına yaptırılan kütüphane bizleri çok sevindirdi. Ailem adına Battalgazi Belediyesine ve değerli başkanıma çok teşekkür ediyorum. Buna benzer kütüphanelerin umut ediyorum ki daha niceleri yapılır. Okuyan ve okuduklarıyla kendini geliştiren öğrencilerimiz olsun. Babamın ismiyle nerelere gelebileceklerini görsünler. Bu davranışınızdan dolayı Battalgazi Belediyesi Başkanı ve çalışanlarına tekrar teşekkür ediyorum.

BAŞKAN GÜDER, “SAĞLIK ŞEHİDİMİZİN İSMİNİ BURADA YAŞATMAK İSTEDİK”

Malatya’nın ve Battalgazi’nin en yetenekli liselerinden Niyazi Mısri Sosyal Bilimler Lisesi’nde eksik olan bir kütüphaneyi tamamladıklarını belirten Başkan Güder, “Bazı isimlerin yaşatılması lazım. Bizde kıymetli hocamızı sağlık şehidimizin ismini burada yaşatmak adına özellikle bilim yuvasında onun adının sürekli hatırlanması için böyle bir isimle taçlandırmak istedik. Umarım Cemil hocamız öğrencilerimiz için model olur. Öğrencilerimiz onun gayretlerini görerek motive olurlar ve daha iyi noktalara gelirler. İyi ki öğle bir babanın evladısınız. Artık Babanıza ait bir mekanınız var. Bu mekan tüm öğrencilerimizindir. Bilim adına okumak adına biz Battalgazi Belediyesi olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonrada elimizden gelen her şeyi yapacacağız. Her daim sizleri burada görmek isteriz” diyerek duygularını ifade etti.

“GENÇLERİMİZİ ÖNEMSİYORUZ”

Babalar günü dolayısıyla bütün Babaların Babalar günü tebrik ederek sözlerine sürdüren Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Ben öncelikle bütün babaların, çınarların Babalar günü tebrik ediyor, onlara sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Ahrete intikal eden tüm babalara Allah’dan rahmet diliyorum. Battalgazi ilçemizde bulunan ve öğrencilerimizin yarışarak kazanmış olduğu Sosyal Bilimler Lisemizi ziyaret ettik. Geçen yıl bu okulumuz yeni yerine taşındı. Burada bir kütüphaneye ihtiyaç vardı. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ve okul Müdürümüzün talepleri doğrultusunda okulumuzun içinde çocuklarımızın kullanabileceği kütüphane çalışmamızı tamamladık. Kaymakamlığımızın da ciddi emekleri oldu. Bugünde Battalgazi Kaymakamımız ile birlikte açılışını gerçekleştiriyoruz. Okumak ilerlemek için şarttır. İslamın da ilk emri oku’dur. Okuyunca öğreneceksiniz, okuyunca düşüneceksiniz. Okuyunca yorum yapacaksınız. Biz, bu emri tarih boyunca millet olarak bir farz kabul ederek bunun

gereğini yerine getirdik. Bununla beraber nice medeniyetler kurduk, kurmaya da devam edeceğiz. Bu kütüphanemizin öğrencilerimize hayır, bereket, başarı getirmesini diliyorum. Eğim söz konusu olduğunda, elimizde ne tür imkanlar varsa Belediye olarak bunları gerçekleştirme adına çaba sarf ediyoruz. Gençliği çok önemsiyoruz. Onlar bizim geleceğimizdir. Battalgazi’miz de 2 tane Gençlik Merkezi yaptırıyoruz. Bir tanesinin açılışını kısa süre içinde gerçekleştireceğiz. Yapı olarak ta Malatya’ya ve Türkiye’ye örnek olacak nitelikte yapılarımızı gerçekleştiriyoruz. Amacımız geleceğimizin inşasına katkıda bulunmak. İnşallah bu çalışmamız Battalgazi’miz, memleketimiz için hayırlı olur” dedi.

KAYMAKAM DURAN, “BU KÜTÜPHANE EĞİTİM VE ÖĞRETİM HAYATIMIZA KATKI SUNACAK”

Yapılan çalışmalardan dolayı Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ve ekibine teşekkür eden Battalgazi Kaymakamı Abdül Kadir Duran ise, “Battalgazi ilçemiz de Eğitim ve Öğretim açısından en kaliteli liselerimizden olan Niyazi Mısri Sosyal Bilimler Lisemiz de bu hafta kutlanacak olan Babalar günü dolayısıyla bir sağlık emekçisi babamızın isimi verdiğimiz kütüphanemizi Battalgazi Belediyemizin organizasyonunda beraberce açıyoruz. Bu kütüphanemizin Eğitim ve Öğretim hayatımıza katkı sunacağından inancım tamdır. Bizim en güzel lisemiz olan Sosyal bilimler lisemizde ki öğrencilerimizim burada bulunan kitaplardan ziyadesiyle istifade edeceklerine inancım tamdır. Eğitim ve Öğretim hayatına sundukları katkılardan dolayı Battalgazi Belediye Başkanıma ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Emeklerine sağlık çok güzel bir kütüphane olmuş” şeklinde konuştu.

Anket

vbet giriş