Başkan Güneş Liyakatsiz Yönetimlerin Bizleri Getirdiği Nokta Bu

DEVA Partisi Malatya İl Başkanı Onur Güneş Yaşam TV ekranlarında yayınlanan Berkman Dulcan ile “ManşetMalatya” programının konuğu oldu.

03-05-2021

DEVA Partisi Malatya İl Başkanı Onur Güneş Yaşam TV ekranlarında yayınlanan Berkman Dulcan ile “ManşetMalatya” programının konuğu oldu.

“MALATYA’NIN EN ÖNEMLİ SIKINTISI YÖNETİM SIKINTISI”

Malatya’nın en önemli sıkıntısı yönetim sıkıntısı diyen DEVA Partisi Malatya İl Başkanı Onur Güneş “Trafik sorunumuz var, ekonomik sıkıntımız var. 50 yıldır büyümeye başladı şehrimiz. Bizden daha dar sokağı olan şehirler bizim kadar trafik sorunu yaşanmıyor. Uzun yıllardır bitmek bilmeyen bir çevre yolu sorunumuz mevcut. Plansız bir büyüme var, Şehir içerisinde büyük bir trafik sorunu var. Trafik yoğunluğu olan yerlerde otopark yapılmalı.” dedi.

“MALATYA EN HIZLI FAKİRLEŞEN İL”

Başkan Güneş “2017 yılından bu yana Malatya en hızlı fakirleşen il. 6900 dolardan 5350 dolara inmiş yıllık gelirimiz. 81 il arasında 77. Sıradayız. Bu İstatistik Kurumunun verileri. Türkiye’de ortalama olarak 2000 dolarda olan ihracat Malatya’da 350 dolarlarda seyrediyor. İhracatın en önemli ayağı kayısı. Belediyeler projeksiyon tutmalı vatandaşına. Malatya’nın ekonomik durumu bu Malatya’nın nesini gelip görecekler. Doğu ile Batı’nın Kuzey ile Güneyin kesiştiği nokta Malatya ancak liyakatsiz yönetimlerin bizleri getirdiği nokta bu. Potansiyel tarım olarak çok iyi olmamız gerekirken gerideyiz, Nemrut var Arslantepe var ancak Turizm geliri yok. Tarımda çok gerideyiz. İnsan Yama dağından utanır, Sarıçiçek yaylasından utanır. Hayvan ithalatı neden yapıyoruz biz. Kooperatifçilik düzenli bir şekilde otursa ilçelerde nitelikli tarıma geçilse veya Tarım Liseleri oluşturulsa bilinçli çiftçiler yetiştirsek.” şeklinde konuştu.

Anket

vbet giriş