Başkan Kızıldaş “İlçemizin En Önemli Sorunu İşsizlik ve İstihdam”

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, Doğalgazdan Arguvan Belediyespor’a, Türkü Festivalinden yatırımlara kadar birçok soruyu içtenlikle cevapladı.

25-04-2022

Kernek tv’de Berkman Dulcan'ın sorularını cevaplandıran Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, "Ekonominin bu kadar kötü olduğu bir dönemde bizler bu süreci hemşerilerimizle dayanışarak, paylaşarak ve yapılan tüm haksızlıklara, hukuksuzluklara, yolsuzluklara da isyan ederek, başkaldırarak, karşı durarak, Bu süreci hep birlikte atlatacağız." dedi.

“DOĞALGAZ 2024 YILINDA ARGUVAN’DA”

Doğalgaz konusunda açıklama yapan Başkan Kızıldaş “Uzun zamandır altyapı çalışmalarını sürdürdüğümüz Doğalgazda çözüme nihayet kavuştuk. Malatya İl Müdürlüğü ve Bölge Müdürlüğümüzle yaptığımız görüşmeler olumlu sonuçlandı. 2024 yılı itibariyle Arguvan doğalgaza kavuşmuş olacak. Doğalgaz kullanım itibariyle rahat ve temiz kaynak. Malumunuz ilçemizde genelde yaşlı insanlar hayatını devam ettiriyor ve onlarda kışın çocuklarının yanına ilçe dışına gitmek durumunda kalıyorlar. Doğalgazın gelmesiyle birlikte bu hemşehrilerimiz artık ilçe merkezinde kalacaklar. Yaşam kalitesini yaşam standardını biraz daha yukarılara çekmiş olacağız. Bu da hemşerilerimiz için güzel bir hizmet olacak.” dedi.

 “PANDEMİ’DE İŞ İNSANLARIMIZ VE CHP BELEDİYELERİNDEN ÇOKÇA DESTEK ALDIK”

Pandemiye ilişkin olarak zor bir süreci geri bıraktıklarını belirten Başkan Kızıldaş “Türkiye genelinde olduğu gibi pandemi süreci Belediyemizi hem de ilçemizde yaşayan diğer hemşerilerimizi olumsuz yönde etkiledi. Ama bizler çalışmalarımızı sürdürerek dışarıdaki iş insanı hemşerilerimizden, CHP’li belediyelerimizden destek alarak ilçemizdeki yardıma, desteğe ihtiyacı olan hemşerilerimize desteğimizi sürdürdük. Onların bu süreci en az hasarla, en az mağduriyetle atlatmaları konusunda elimizden gelen tüm gayreti ve çabayı sarf ettik.

Projelerimiz konusunda da ekonomik sıkıntılardan önümüzü göremediğimiz için projelerimizi uygulayalım mı, uygulamayalım mı? Altından kalkabilir miyiz? Gibi noktalarda elbette endişelerimiz, kaygılarımız oldu. Ama şunu biliyoruz ki bizim yaptığımız projeler ayakları yere basan, vatandaşımızın yararına olacak çalışmalar. Bu nedenle projelerimizi hayata geçirmek için tekrar kolları sıvadık. O dönemde yavaşlatmış olduğumuz, bir süre askıya almış olduğumuz projelerimizi yeniden hayata geçirmeye başladık ve bu konuda çalışmalarımız devam ediyor.” şeklinde konuştu.

“ARGUVAN BELEDİYESPORUMUZU TEBRİK EDİYORUM”

Başkan Kızıldaş “Sportif olarak pandemi dönemi Malatya’da pekiyi geçmedi. Maalesef Yeni Malatyaspor’un küme düşmesi, Yeşilyurt Belediyespor’un 3. Ligde başarısız bir sezon geçirmesi ve küme düşmemeye oynadığı bir dönemde kısıtlı bir bütçe ile şampiyon olmamız bizleri mutlu ediyor.

Arguvan Belediyespor, Bütün Türkiye'deki amatör camiada çok önemli bir yer edindi. Çok dikkat çeken bir durum oldu. Takımımız ilk çıktığı sene şampiyon oldu. Rakiplerimize baktığımız zaman Urfa Büyükşehir Belediyesi, Viranşehir Belediyesi, Siverek Belediyesi, Besni, İmam Ağa, Malatya İdman Yurdu gibi büyük bütçeli ve büyük nüfuslara sahip ilçelerin takımlarıyla oynadık ve burada gerçekten büyük bir başarı örneği gösterdik.

Bu noktada başta hocamızı olmak üzere tüm teknik heyetimizi, futbolcularımızı, kutluyorum. Kulüp başkanımız Cemal Altun ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımızı ve takımımıza maddi manevi destek olan hemşerilerimizi yürekten kutluyorum bu başarı tüm Arguvan’ın tüm Arguvan’lıların başarısı.” diye konuştu.

“ARGUVANLI İŞ İNSANLARIMIZDAN ÇOK DESTEK ALDIK”

İstanbul’dan geldiği için şanslı olduğunu  belirten Başkan Kızıldaş “İstanbul'da Arguvan Eğitim Kültür Vakfı'nın başkanlığını yapıyordum. Oradan hemşerilerimizin bürokratlarımızın, sivil toplum örgütlerimizin talepleri doğrultusunda Arguvan’a Belediye Başkanı adayı olarak geldim.

Ve onların desteğini her zaman hissettim. Bizim hemşerilerimiz küçük ölçekli ve orta ölçekli iş insanları. Devletten destek ya da ihaleler alarak değil, tamamen kendi çabalarıyla, gayretleriyle, dişleriyle, tırnaklarıyla kazıyarak bir yerlere gelmiş olan insanlar. O nedenle büyük sanayicilerimiz, büyük holdinglerimiz, şirketlerimiz yok gönlü zengin insanlarımız var. Ayrıca paylaşmayı, dayanışmayı bilen bir hemşeri grubumuz var. Ben de sivil toplum örgütlerinde çalışırken, Türkiye'de olmayan bir şeyi yapmıştık. Hemşeri bazlı meslek gruplarını Türkiye'de oluşturan tek biziz. İşte örneği;  doktorlar grubunu oluşturduk, içerisinde karaciğer nakli konusunda gerçekten sadece Arguvan’ın, Malatya'nın gururu değil, ülkemizin gururu olan Prof. Dr. Sezai Yılmaz hocamız, diyabet konusunda Avrupa'da ödül alan, Türkiye Diyabet Vakfı başkanlığını da yapan Prof. Dr. Temel Yılmaz Hoca'mız gibi. Küçük bir ilçeyiz ama 280 civarında doktorumuz var. İsimlerini saymaya burada zamanımız yetmeyebilir. Ayrıca hâkimler, savcılar ve avukatların olduğu bir grup yine mimar, mühendislerimizin oluşturduğu başka bir grup ve iş insanları grubumuz var. Bu dört grupta oldukça aktiftir.

Zaman zaman grupların tamamıyla birlikte bir araya gelerek çeşitli etkinlikler düzenliyoruz.

İstanbul'da faaliyet gösteren Arguvan ve Köyleri Eğitim Kültür Vakfı ile gençlik komisyonunun 18-19-20 Mayıs tarihlerinde gençlerimizle birlikte üç gün sürecek kariyer günleri etkinliği yapılacak. Buradaki gençleri daha da motive edebilmek, onların eğitime olan ilgilerini daha da yukarılara çekebilmek için faaliyetlerimiz devam edecektir.

Bizim yapabileceğimiz projelerde hemşerilerimizin bize vermiş olduğu bir söz var. O yüzden rahatlıkla kendilerinden destek alıyoruz. Örneğin birçok tarımsal ürünün, tüketiciye sunulabilmesi için Arguvan Doğal Kooperatifini kurduk. Kooperatifimizin ortaklarının büyük bir bölümü de biraz önceki saydığım meslek grubundaki hemşerilerimiz oluşturuyorlar. Onlar buradaki Arguvan Doğal Kırsal Kalkınma Kooperatifimizin ortakları.”  dedi.

 “İLÇEMİZİN EN ÖNEMLİ SORUNU İŞSİZLİK VE İSTİHDAM”

İşsizlik konusunda değinen Başkan Kızıldaş “Biz göreve geldiğimizde bu eksikliği ve ihtiyacı görmüştük. O dönem çok az bir personelimiz vardı ama göreve geldikten sonra bu konuda önemli bir çalışma yürüttük. Personel sayımızı ciddi şekilde arttırdık. Şu an 75 civarı çalışanımız var. Nasıl? Bizim ilçemizde belediyemizin kurmuş olduğu iştirakler var. Oluşturmuş olduğumuz çalışma alanları var. Bu alanlarda yeni gençlerimizi istihdam ederek onların evlerine ekmek götürmelerini sağladık ama bu yeterli mi? Kesinlikle yeterli değil. İlçenin en büyük sorunlarından birisi ne diye sorsanız bunların ilk sıralarında gelecek olan istihdam sorunu. İşsizlik sorunu. Buna yönelik projeler ve çalışmalarımız, devam ediyor.” şeklinde konuştu.

“ARGUVAN TÜRKÜ FESTİVALİNİ BU YIL YAPACAĞIZ”

Arguvan Türki festivali hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Kızıldaş “Bildiğiniz gibi geçtiğimiz 2 yıl festivalimizi pandemi süreci nedeniyle yapamadık. Eğer önümüzdeki süreçte çok aksi bir durum oluşmaz ise bu yıl festivalimizi yapacağız. Çünkü inanılmaz derecede de bir ilgi alaka var, herhalde bu yıl ki festival bugüne kadar yaptığımız en kalabalık festivallerden birisi olacak.” dedi.

“TÜRKÜ SEVERLERİ ARGUVAN'A BEKLİYORUZ”

Başkan Kızıldaş son olarak şunları söyledi;

“Söylenecek, verilecek mesaj o kadar çok ki hele de bu sıkıntılı süreçte ekonominin bu kadar kötü olduğu bir dönemde bizler bu süreci hemşerilerimizle dayanışarak, paylaşarak ve yapılan tüm haksızlıklara, hukuksuzluklara, yolsuzluklara da isyan ederek, başkaldırarak, karşı durarak, Bu süreci hep birlikte atlatacağız. Düzenleyeceğimiz festivale de tüm hemşerilerimizi ve türkü severleri Arguvan'a bekliyoruz.”

Anket

vbet giriş