Battalgazi Belediyesi Esnafı Mağdur Etmedi

Battalgazi Belediyesi Esnafı Mağdur Etmedi

07-01-2020

Battalgazi Belediyesi tarafından Geçici Konteyner Dükkanlar Oluşturuldu

Battalgazi Belediyesi, depreme dayanıksız ve riskli olması nedeniyle geçtiğimiz ay yıkımını gerçekleştirdiği Eski Malatya’daki eski Belediye binasının alt kısmında bulunan esnafların herhangi bir mağduriyet yaşamaması için geçici Konteyner dükkanlar oluşturdu.

Eski Malatya’da olumsuz fiziki koşulları ve depreme dayanıksız olması sebebiyle risk oluşturan eski belediye binasının yıkım çalışmaları tamamlandı. Geçtiğimiz ay yıkımı tamamlanan eski belediye binasının alt kısmında bulunan 13 esnafın herhangi bir mağduriyet yaşamaması için önemli bir çalışmaya imza attı. Yıkım çalışmalarının tamamlanmasının ardından harekete geçen Battalgazi Belediyesi, 13 esnafı mağdur etmemek için geçici Konteyner dükkanlar oluşturdu. Uzun vadede ise inşa edilecek dükkanlarla esnafların yüzünü güldürmeyi ve Eski Malatya meydanının çehresini değiştirmeyi hedefleyen Battalgazi Belediyesi, 13 esnaf ve Alacakapı Mahallesi Muhtarı Nafız Sayın’ın katılımıyla bir kura çekimi gerçekleştirdi. Kura çekimi ile oluşturulan Konteyner dükkanlarını belirleyen esnaflar, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’e yapmış olduğu hizmetler adına teşekkürlerini ilettiler. Kura çekimine katılan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Depreme dayanaksız eski Belediye binamızın yıkılması ile birlikte orada bulunan 13 esnafımızın mağdur olmaması adına, geçici Konteynerden dükkanları oluşturduk. Çekilen kuraların arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz. İnşallah orada bol rızıklar kazanırlar. Önümüzdeki süreçte buradaki arkadaşlarımızı inşa edeceğimiz kalıcı mekanlara taşıyacağız” dedi.

MUHTAR SAYIN: “ESKİMALATYA’NIN ÇEHRESİNİ OSMAN BAŞKAN DEĞİŞTİRECEK”

Eski Malatya’nın çehresini Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in değiştireceğine olan inancının tam olduğunu ifade eden Alacakapı Mahallesi Muhtarı Nafız Sayın, “Bugün burada Eski Malatya meydanında bulunan belediye binamızın altında bulunan esnaflarımızın kura çekimine katıldık. Öncelikle mahallemiz adına Battalgazi Belediye Başkanımız Osman Güder’e teşekkür ediyorum. Başkanımız ile sürekli istişare içindeyiz. Başkanımız seçildiği günden itibaren Eski Malatyamızın daha fazla nasıl kalkınması ve daha fazla nasıl güzelleşmesi için çalışmalarına şahit oluyoruz. İnşallah Başkanımızın bu meydan projesi en kısa sürede hayta geçecektir. Ben inanıyorum ki 2 yıl içinde Eski Malatya’nın çehresi değişecek ve bunu da Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder yapacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Rabbim bütünlüğümüzü bozmasın.”

BAŞKAN GÜDER: “HİÇBİR ESNAFI MAĞDUR ETMEDİK, ETMEYECEĞİZ”

Bugüne kadar hiçbir esnafı mağdur etmediklerini ve bundan sonrada etmemek için Belediye olarak ellerinden geleni ortaya koyacaklarını ifade eden Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Bilindiği üzere Eski Malatya’daki eski Belediye binamızın yıkımını gerçekleştirmiştik. Bu binamız depreme dayanaksız bir binaydı. Tespit yapıldıktan sonra ilgili kurumlar binanın yıkılmasına karar verdi. Geçtiğimiz aylarda yıkımı tamamlanan Belediye binamızın alt kısmında bulunan 13 esnafımızın mağdur olmaması adına, Battalgazi Belediyesi olarak geçici Konteynerden yapmış olduğumuz dükkanları oluşturduk. Bugüne kadar hiçbir esnafı mağdur etmedik ve bundan sonrada etmeyeceğiz. Bugün mevcut arkadaşlarımız ile kura çekimi yaptık. Çekilen kuraların arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah orada bol rızıklar kazanırlar. Önümüzdeki süreçte de arkadaşlarımızı inşa edeceğimiz kalıcı mekanlara taşıyacağız.” Şeklinde konuştu.

“ESKİ MALATYA’YI HAK ETTİĞİ YERE TAŞIYACAĞIZ”

Battalgazi Belediye Başkanı Güder, Eski Malatya’yı hak ettiği yere taşıyacaklarını belirterek: “İnşallah biz, Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’ın belirttiği gibi Battalgazi’yi Mazisine Layık İstikbale hazırlama noktasında görevi aldığımız yerden daha da ileriye götürmek için çalışıyoruz. Peki Eski Malatya şuan hak ettiğini almış mıdır? Bence almamıştır. Bizim Eski Malatya’yı hak ettiği yere getirmemiz lazım. Battalgazi’yi tarif ederken; ‘ tarih ve kültür müzesi’ şeklinde ifade ediyoruz. Tarih ve Kültürümüzün yerleşik olduğu yer Eski Malatya’dır. Malatya’daki yaşanmış olan tarihi görmek isteyenleri ilk götürdüğümüz yer Eski Malatya’dır. Kervansaray’ımızın, Sanat Sokağımızın, Poyraz Konağımızın, 400 yıllık Ulu Camimiz ile 2 Üniversitesi olan Şahabe-i Kübra ve Şahabe-i Şura Medreselerinin Battalgazi’mizde bulunmasından dolayı burası ayrı bir anlam kazanıyor. Oradaki eserlere sahip çıkarak özellikle Turizm açısından çalışmalarımızı yapmış olduk. Öte yandan Eski Malatya’da belediyemize ait Kaymakamlığımızın kullanmış olduğu bir bina daha var. Onu da inşallah oradan kaldırıp Eski Malatya’daki o alanı güzel bir meydana dönüştürüp, dışarıdan gelen misafirlerin oturabilecekleri kafeteryalar, kıraathane ve okuma salonlarını kazandıracağız. Eski Malatya’mızı daha yaşanabilir ve insanların daha çok rağbet ettiği bir yer haline getirmek için çalışıyoruz” dedi.

Anket

vbet giriş