Bizim İttifakımız Demokrasiyi Savunan Bir İttifaktır

Bizim İttifakımız Demokrasiyi Savunan Bir İttifaktır

23-01-2020

SİYASİ AYAK VARSA İKTİDARIN İÇİNDE

Malatya’daki temasları kapsamında İYİ Parti Malatya İl Teşkilatını ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, , İYİ Parti’nin ittifak ortakları olduğunu ifade etti. Görüşme sırasında yaptığı değerlendirmede Ağbaba, FETÖ’nün siyasi ayağıyla ilgili tartışmalara dair “Siyasi ayak varsa iktidarın içinde. Çok uzağa gitmeye gerek yok; çekilen resimlere, konuşmalara bak siyasi ayağı bulabilirsin, hala ‘siyasi ayak’ diye bir tiyatro oynanıyor. Bu tiyatronun içerisinde de biz olmayacağız. Buradan hodri meydan diyoruz. Düne kadar devlete yerleştirmediğin kimse kalmamış, resmen devlet teslim etmişsin, bugün muhalefeti suçlayarak bir yere varmaya çalışıyor. Siyasi ayak bellidir. Siyasi ayak, FETÖ’yü devlete yerleştiren kararnamelerin altındaki imzayı atanlardır.” açıklamasında bulundu.

BİZİM İTTİFAKIMIZ DEMOKRASİYİ SAVUNAN BİR İTTİFAKTIR

“Bizim ittifakımız çıkar ittifakı değil” diyen Ağbaba, şunları söyledi: “Bizim ittifakımız bir güç ittifakı değil. Güce dayanan bir ittifak değil. Bizim ittifakımız bir yerden güç almıyor. Tamamen Türkiye’nin geleceği, tırnak içerisinde bekası için kurulan bir ittifaktır. Demokrasiyi savunan, parlamenter demokrasiyi savunan bir ittifaktır ve bunun en başından başlayarak söylenen her şeyin doğru olduğunu gördük. Bizim ittifakımızda da seçimlerde biz hiç kimseyi teröristlikle, bozgunculukla, zilletle suçlamadık. Ama o ittifakın söylemiş olduğu her şeyde maalesef doğru çıktı. Bugün yaşadığımız hem ekonomik hem siyasal krizin temel sebeplerinden birisi tek adamlıktır.”

DAHA DÜN MECLİSİ BOMBALAYANLARIN KARDEŞLERİ, İLİŞKİDE OLDUĞU İNSANLAR HALA TERFİ ALIYOR!

Ağbaba, FETÖ’nün siyasi ayağıyla ilgili yaşanan tartışmalara ilişkin ise “Bir FETÖ siyasi ayak tartışması geldi gidiyor. FETÖ’nün siyasi ayağı kim? FETÖ’nün siyasi ayağı kim, bu FETÖ’yü devlete yerleştiren siyasi ayak, yani iktidar. Muhalefetin siyasi ayağı ne olacak? Siyasi ayak arıyorsan, FETÖ’nün yerleştiği yerlere, kurumlara bak. FETÖ’nün siyasi ayağını arıyorsan, darbeci generallerin kararnamelerinin altındaki imzaya bak. FETÖ’nün siyasi ayağını arıyorsan,

81 ilin 71’ine emniyet müdürü atayan imzaya bak. Siyasi ayak arıyorsan, atadığın müsteşarlara, valilere bak. Muhalefetin ne gücü var ki siyasi ayağı olsun. Siyasi ayak varsa sensin. Siyasi ayak varsa iktidarın içinde. Çok uzağa gitmeye gerek yok; çekilen resimlere, konuşmalara bak siyasi ayağı bulabilirsin. Daha dün meclisi bombalayanların kardeşleri, ilişkide olduğu insanlar yükseltiliyor, hala ‘siyasi ayak’ diye bir tiyatro oynanıyor. Bu tiyatronun içerisinde de biz olmayacağız. Buradan hodri meydan diyoruz. Düne kadar devlete yerleştirmediğin kimse kalmamış, resmen devlet teslim etmişsin, bugün muhalefeti suçlayarak bir yere varmaya çalışıyor. Siyasi ayak bellidir. Siyasi ayak, FETÖ’yü devlete yerleştiren kararnamelerin altındaki imzayı atanlardır. Bu kadar net” yorumunda bulundu.

Anket

vbet giriş