Büyükşehir Belediyesinden Malatya’ya Özel 2022 Takvimi

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Malatya’nın değerlerinin yer aldığı, tarihi, kültürü, gelenek ve göreneklerin içeriğinde bulunduğu 2022 yılına özel masa takvimi yapıldı.

08-02-2022

Özel olarak tasarlanan masa takviminde Malatya’nın vefat eden ve yaşayan değerlerinin yanı sıra, tarihi, kültürü, doğal güzellikleri, Malatya mutfağı, türküleri, gelenek ve görenekleri yer alıyor.

Özel tasarlanan takvim, başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, bakanlara, bakan yardımcılarına, milletvekillerine, il valililerine ve büyükşehir ile il belediye başkanlarına, Malatya’da önceki dönemlerde görev almış valililere ve kamu kurum müdürlerine, hemşeri derneklerine, STK’lara, Malatya ilçe kaymakam ve belediye başkanlarına ayrıca basın mensuplarına gönderildi.

2022 yılı için yapılan takvimle ilgili bilgiler veren Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Murat Kılınç, “Malatya Büyükşehir Belediyemiz tarafından hazırlanan 2022 yılı takviminde Malatya’mızın değerlerine yer verdik. Malatya’mızın değerleri arasında vefat eden ve yaşayan değerlerimiz var. Ayrıca kültürel mirasımız olan ve UNESCO kültür mirası listesinde yer alan Arslantepe, Malatya’mızın tarihini, müzelerini, türkülerini, ziyaret yerlerini, çarşılarını, gülen yüzlerini, doğal güzelliklerini, kültür envanterini ve doğum, düğün gibi geleneklerine yer verdik. Takvim çalışmasında değerlerimizin doğum günlerine ve vefat edenlerin ölüm günlerine de yer verdik. Güzel bir çalışma yaptık” dedi.

Anket

vbet giriş