Büyükşehir meclisi, 2021 yılının ilk toplantısını yaptı

Büyükşehir meclisi, 2021 yılının ilk toplantısını yaptı “alacağımız kararlar malatyamıza ve insanımıza hayırlı olsun”

13-01-2021

Malatya Büyükşehir Belediyesi 2021 yılının ilk meclis toplantısını 13 Ocak 2021 Çarşamba günü, saat 14.00’te Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirdi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın başkanlık ettiği meclis toplantısı saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Toplantı öncesinde kısa bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Büyükşehir Belediye Meclisi olarak 2021 yılında alacağımız kararların Malatya’mıza hayırlı olması temennisinde bulundu. Başkan Gürkan, Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır Lice’de PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Çelik’e ve Büyükşehir Belediye Binası Mimarı Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp’e Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diledi.

Başkan Gürkan’ın konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündem maddeleri arasında yer alan 2021 yılında görev yapacak olan Denetim Komisyon üyelerinin de seçimi yapıldı. Gizli oyla yapılan seçimler sonucunda; Mahmut Özbaysar, Hasan Demez, İbrahim Aydoğan, Selim Gültekin ve Emin Kılıçaslan seçildi. Ayrıca Büyükşehir Belediye Meclis toplantılarının ise her ayın 2. haftası Çarşamba günleri yapılması kararlaştırıldı. Toplantıda ayrıca; meclis üyelerine ödenecek huzur ücreti ile Büyükşehir Belediyesi bünyesinde sözleşmeli olarak çalışan sözleşmeli personellerin ücretleri de belirlendi. Ocak ayı toplantısının II. birleşimi, 19 Ocak Salı günü saat 14.00’de yapılması kararlaştırıldı.

Anket

vbet giriş