DGÖ Genel Sekreteri Mikuriya, Vali Kaban’a Nezaket Ziyaretinde Bulundu

DGÖ Genel Sekreteri Mikuriya, Vali Kaban’a Nezaket Ziyaretinde Bulundu

09-10-2018

Dünya Gümrük Örgütü Genel Sekreteri Kunio Mikuriya, Vali Ali Kaban’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Ticaret Bakanlığı ve Dünya Gümrük Örgütü iş birliğiyle 9-11 Ekim'de Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan 13. PICARD Konferansı nedeniyle Malatya’da bulunan DGÖ Genel Sekreteri Kunio Mikuriya, Fırat Gümrük ve Ticaret Malatya Bölge Müdürü Havva Eksilmez ve beraberindeki heyet, Vali Ali Kaban’ı ziyaret ederek, bir süre sohbet etti.

Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Kaban, 13. PICARD Konferansının ilimizde düzenlenecek olması Uluslararası düzeyde Türkiye’mizin ve Malatya’mızın tanıtımı açısından büyük bir fırsat oluşturacağını söyleyerek konferansa katılacak olan DGÖ Genel Sekreteri Kunio Mikuriya ile farklı ülkelerden üst düzey temsilciler ve gümrük idaresi başkanlarını ilimizde misafir etmekten mutluluk duyduğunu ifade etti.

DGÖ Genel Sekreteri Kunio Mikuriya’da Türkiye’nin Malatya’da ev sahipliğini yaptığı bu organizasyona katılmaktan büyük bir onur duyduğunu belirterek, kendilerine gösterilen misafirperverlikten dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Vali Kaban DGÖ Genel Sekreteri Kunio Mikuriya’ya günün anısına Malatya Kültür Tanıtım Seti takdim etti.

DGÖ üyesi ülkelerin gümrük çalışanlarının profesyonel bilgilerinin artırılması, gümrük eğitimi ve araştırma alanlarında ülkeler arasında iş birliğinin geliştirilmesi, gümrük kariyeri gelişimi stratejilerinin akademik camianın da katkılarıyla uzun vadeli bir planlamaya kavuşturulması amacıyla geliştirilen PICARD, üye ülkelerden yaklaşık 200 kişiyi bir araya getirecek olan konferansa,

DGÖ Genel Sekreteri Kunio Mikuriya ile farklı ülkelerden üst düzey temsilciler ve gümrük idaresi başkanlarının katılacağı belirtildi.

PICARD Konferansı'nın gündeminde, sınır aşan ticaretin kolaylaştırılması, e-ticaret, uluslararası e-ticaretin düzenlenmesinde izlenebilecek politikalar, gümrüklerde yenilikçi yaklaşımlar ve uygulamalar, gümrüklerde dijital verinin kullanımında yenilikçi yöntemler, güvenlik ve istihbarat sağlamada veri kullanımı, çatışma bölgelerinde sınır yönetimi, gümrüklerde yolsuzluğun önlenmesi ve performans geliştirme çalışmaları gibi konuların yer alacağı, konferansın logosu olarak, Arslantepe Höyüğündeki kazılarda bulunan dünyanın en eski gümrük mührünün kullanılacağı, program kapsamında katılımcılara sunulan sosyal programlar çerçevesinde, Malatya'nın tarihi ve turistik yerlerinin ziyaret edileceği, Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlanacağı bildirildi.

Ulusal gümrük idarelerinin etkili ve verimli çalışmalarını sağlamak ve geliştirmek amacıyla 1952'de kurulan ve bağımsız, hükümetler arası bir kuruluş olan DGÖ'nün, uluslararası ticaretin yüzde 98'ini gerçekleştiren 182 üyesi bulunuyor. DGÖ kurucu üyelerinden Türkiye, örgüt nezdindeki çeşitli etkinlik, iş birliği çalışması ve projelere aktif katılım sağlıyor.

Anket

vbet giriş