Doğan Dönmez İşçiyi Koruyan Bir Sendikacılık Yapacağız

Hizmet İş Sendıkası Malatya Şube Başkan Adayı Doğan Dönmez - Basın Acıklaması

20-08-2021

"İşçiyi Koruyan Bir Sendikacılık Yapacağız"

HAK-İŞ'e bağlı Hizmet İş (Tüm Belediye ve Genel Hizmet İşçileri) Sendikası Malatya Şube Başkanlığı seçiminin Eylül ayının ilk haftasında yapılacağı bildirildi.

Hizmet - İş Sendikası Malatya Şube Başkanlığı için, mevcut başkan Bünyamin Geleri'nin yanı sıra Malatya Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanlığı personeli Doğan Dönmez'in aday olduğu öğrenildi.

Hizmet - İş Malatya Şube Başkan Adayı Doğan Dönmez yaptığı yazılı açıklamada, işçi sendikacılığının gerçek anlamda hayata geçirilmesi için işçiyi koruyan, kollayan ve işçi ile dayanışma halinde olan bir sendikacılık hayata geçireceklerini belirterek, "İşçi kardeşlerimin,  delegelerimizin teveccühü ile seçilmem halinde, üyelerimizin hiç birini ötekileştirmeden dertleri ile ilgilenmek, işçilerimizin sorunlarını çözmek, emeklerini yücelterek hak ettikleri yere taşımanın mücadelesini vereceğim" dedi.

"İşçi- işveren birbirini tamamlayan unsurlardır; çalışanlarımızın çıkarı için taraflar arasında pozitif diyalog kuracağız"

Genç ve dinamik bir ekiple sendikacılık faaliyetini yürüttüğünü ifade eden Hizmet - İş Malatya Şube Başkan Adayı Doğan Dönmez, işçi - işveren ilişkisinde her zaman işçiyi koruyan ve işçi haklarının güçlendirilmesini sağlayacak bir pozisyonda olacaklarını, bununla birlikte tüm belediye yönetimleri ile iyi ve fayda üreten pozitif bir diyalog geliştireceklerini söyledi. Doğan Dönmez, "İşçi- işveren birbirini tamamlayan unsurlardır; çalışanlarımızın çıkarı için taraflar arasında pozitif diyalog kuracağız" ifadelerini kullandı.

"Sendikacılığın asli gayesi olan çalışanların hak ve çıkarlarını korumaya odaklanacağız"

Sendikacılığın asli amacı olan,  çalışanların sosyal, ekonomik hak ve çıkarlarını korumak ve geliştirmek yolunda çalışacaklarını kaydeden Hizmet - İş Sendikası Başkan Adayı Doğan Dönmez, "Seçildiğimiz takdirde, şeffaf çalışacağız, üyelerimize hesap veren bir kurumsal kimlik oluşturacağız. Oluşturacağımız aktif temsilci ağı ile, sendika - işçi ilişkisinde aidiyet duygusunu geliştirereceğiz. Sözleri dinlenen, talepleri ciddiye alınan, söylediklerine değer verilen ve önemsenen bir sendikacılık yapacağız. Bütün üyelerimizle her daim hemhal olacağız, onların sevinçlerini paylaşarak büyüteceğiz, sorunlarını çözerek onları iş hayatında daha verimli, daha etkin çalışanlar olmasına hizmet edeceğiz" dedi.

Hizmet - İş Sendikası Malatya Şube Başkanlığı için yapılacak seçimlerin, bir bayrak yarışı olduğunu belirten Başkan Adayı Doğan Dönmez, "Şayet seçilirsek, Hizmet - İş'in sendikacılık bayrağını, emeğin ve alınterinin üretimden gelen gücünü, işçilerimizin hak ve çıkarlarını koruma görevini bir adım daha ileriye taşıyacağız" şeklinde konuştu.

 

Anket

vbet giriş