Doğu Anadolu’nun En Büyük Çevreyolu Projesi Malatya’da Yapılıyor

Malatya’yı Karadeniz, Akdeniz ve Doğu Anadolu'ya bağlıyor

07-02-2021

Malatya’yı Karadeniz, Akdeniz ve Doğu Anadolu'ya bağlıyor

Doğu Anadolu’da proje uzunluğu ve maliyeti açısından en büyük Çevreyolu Projesinden biri olan ‘Malatya Çevreyolu”nda kamulaştırma, köprü ve bölünmüş yol çalışmaları aralıksız devam ediyor. Milletvekili Çalık, “Çevreyoluna bugüne kadar 167 milyon lira harcandı. Çalışmalar bu yıl daha hızlı ilerleyecek” dedi.

Karayollarının Doğu Anadolu’daki önemli projelerinden biri olan toplam 53,5 kilometre uzunluğundaki Malatya Çevre Yolu, Darende Gölbaşı kavşağından başlayıp Pütürge yol ayırımından Malatya-Elazığ yoluna bağlanan bir bağlantı yoludur. Yol güzergah üzerinde 25 adet köprü ve köprülü kavşak bulunuyor.

Proje tutarı yaklaşık 837 milyon lira olan Malatya Çevreyolu için bugüne kadar kamulaştırma ve inşaat çalışmalarına 167 milyon lira harcandı.

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık yaptığı açıklamada, Çevreyolu’nun sadece Malatya için değil doğu, kuzey ve güney için önemli olduğunu ve burasının Malatya üzerinden Karadeniz, Akdeniz, Doğu Anadolu'ya veya tersi istikamette giden herkese hizmet edeceğini ifade etti.

Çalık, Doğu Anadolu’da proje uzunluğu ve maliyeti açısından en büyük Çevreyolu Projesinden biri olan 53,5 kilometre uzunluğundaki Malatya Çevre Yolu'nun Darende Gölbaşı kavşağından başlayıp Pütürge yol ayırımından Malatya-Elazığ yoluna bağlanan bir bağlantı yolu olduğunu ve güzergah üzerinde 25 köprü ve köprülü kavşak bulunduğunu belirtti. 

Hızlı ve konforlu trafik akışı

Milletvekili Çalık, güzergah üzerindeki 7 köprünün yapımının tamamlandığını, bölünmüş ve bağlantı yol ve kamulaştırma çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek, “53,5 kilometrelik Çevreyolunun tamamlanmasıyla birlikte turizm ve ticaret merkezlerine hızlı, güvenli ve konforlu trafik akışı sağlanacak. Şehir için trafik yoğunluğu ve beklemelerin ortadan kalkmasıyla araçların çevreye bıraktıkları egzoz emisyonları da önemli ölçüde azalacak” dedi.

Proje tutarı 837 milyon TL

Milletvekili Çalık, proje tutarı yaklaşık 837 milyon lira olan Malatya Çevreyolu için bugüne kadar kamulaştırma ve inşaat çalışmalarına 167 milyon lira harcandığını, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile yaptıkları görüşmede çevreyolu için ödenek probleminin olmayacağını, yüklenici firmanın hak edişlerininde hızlı bir şekilde ödeneceğini belirttiğini söyledi.

Anket

vbet giriş