Ekmeğe Zam Yapın Eylemi !

Malatya'da 10 Haziran'da Un a gelen zamlar, girdi Maliyetlerinin yüksekliği nedeniyle fırıncı esnafının zarar ettiğini dile getiren Malatya Fırıncılar Odası Zam talebinde bulunmuş, ekmek gramajı artarak fiyat ayarlaması da yapılarak 1,5 liraya satılan ekmek 2 lira olmuştu.

12-08-2021

Malatya fırıncılar ve unlu maddeler imalatçıları esnaf odası başkanı Mehmet Büyükelçi, , “ekmeğe zam yapıldı ki, fırıncılar biraz kendine gelsinler, biraz kazansınlar ancak yapılan zam hiçbir şeye yaramadı. Fırıncılar zarar ediyor, bunun da sebebi malatya büyükşehir belediyesidir” iddiasından sonra Büyükşehir binası önünde bir eylem  gerçeleştirildi.

Fırıncılar malatya büyükşehir belediyesine bağlı olan megsaş ve Esenlik'in ekmeğe zam yapmamasına tepki göstermek amacı ile  belediye önünde eylem yaptı.

10 Haziran‘da yapılan ekmek zammında  zamlı satış yapmayan ve 200gr ekmeği 1.5 tl den satmaya devam eden Esenlik AŞ ve Megsaş’a tepki amacıyla  dün akşam saatlerinde fırıncıların Malatya büyükşehir belediye binası  önünde yolu kapatarak trafiği kapatarak eylem yaptılar.

Bir süre sonra grup olaysız bir şekilde dağıldı.

 

Bugün itibari ie büyükşehire bağlı Megsaş ve Esenlik’te  ekmek 1,5. Tl den satılmaya devam ediyor

 Diğer taraftan ise Halkın Megsaş Büfeleri önünde ve Esenlik Marketlerinde 1,5 liradan ekmek alabilmek için uzun kuyruklar oluşturması dikkat çekerken Vatandaşlar ise Zam yapmayan Esenlik Şirketine ve Megsaş'a teşekkür ediyorlar.

Anket

vbet giriş