Elazığ Belediyesi’nden Atık Bitkisel Yağ Toplama Kampanyası

Elazığ Belediyesi, çevreyi korumak ve toplumda çevre bilincini geliştirmek hedefiyle, ödüllü 'Bitkisel Atık Yağ Toplama Kampanyası' başlattı. Kampanya ile 5 litrelik bitkisel atık yağ için bulaşık deterjanı ve süngerden oluşan ikili temizlik seti hediye edilecek.

30-08-2021

Elazığ Belediyesi tarafından ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında başlatılan kampanya doğrultusunda; Lokantalar, sanayi mutfakları, oteller, yemekhaneler, hazır yemek üretimi yapan firmalar ile evlerde oluşan bitkisel atık yağların kanalizasyona dökülerek çevrenin kirlenmesinin önlenmesi sağlanarak, geri dönüşüme kazandırılması hedefleniyor. 
Elazığ Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından kampanyaya ilişkin yapılan açıklamada, “Daha temiz ve yaşanabilir bir çevre için çalışmalarımız kesintisiz devam etmektedir. Yürüttüğümüz çalışmalar doğrultusunda Çevre Koruma Müdürlüğümüz koordinesinde Bitkisel Atık Yağ Toplama Kampanyası başlatıldı. Vatandaşlarımız tarafından toplanan atık bitkisel yağlar, 153 Beyaz Masa ile irtibata geçilmesi halinde ekiplerimiz tarafından verilen adresten alınacaktır. Toplanan en az 5 litre atık bitkisel yağ için, bulaşık deterjanı ve süngerden oluşan ikili temizlik seti hediye edilecek. Toplanan atık yağlar ekonomiye geri kazandırılırken, kampanya ile toplumda sıfır atık bilincinin oluşmasına da katkı sağlanmış olacaktır.” denildi.

Anket

vbet giriş