Elazığ Belediyesi’nden Çocuklara Anlamlı Etkinlik

Elazığ Belediyesi "Gönüller Yeryüzünün Emanetleri İçin Buluşuyor" projesi kapsamında çocuklara ve annelerine yönelik ebru sanatı etkinliği düzenlendi.

26-01-2023

Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde bulunan Kadın Yaşam Merkezi ile İHH Yetim Birimi tarafından düzenlenen ebru sanatı etkinliğinde çocuklara ve annelerine uzman eğitmenler tarafından ebru sanatının inceliklerine dair eğitim verildi.

Daha sonra çocuklar ve anneleri eğitmenlerin gözetiminde uygulamalı ebru sanatı çalışması yaptı. Çocuklar ve anneleri, etkinlikte birbirinden güzel eserler ortaya çıkarmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadılar.

Etkinlikle ilgili konuşan Elazığ Belediyesi Kadın Yaşam Merkezi Sorumlusu Semra Altuğ, “Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)’de yetim bir çocuktu. Henüz babasını hiç görmeden onu kaybetmişti. Hayatı boyunca başkalarının gücü ile destek buldu. Yetimlerin halinden en iyi o anlardı. Bu yüzden tüm sohbetlerinde yetimlerden muhakkak bahseder ve onları sevindirmemiz gerektiğini vurgulardı. Bu vesileyle yeryüzünün emanetleri yetim çocuklarımız için bir şeyler yapmak, onların yüreğine dokunabilmek, yüzlerini bir nebze gülümsetmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde çocuklarımıza ve annelerine yönelik çok daha farklı projelerle birlikte olacağız. Çocuklarımıza yaptığımız tüm etkinliklerde bizleri destekleyen Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları’na çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Ebru sanatı etkinliğinin ardından çocuklar oyun alanında doyasıya eğlendiler. Daha sonra Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Aksu çocuklara hediyeler takdim etti.

Mutlulukları gözlerinden okunan çocuklar ve anneleri, düzenlenen bu anlamlı etkinlikten dolayı başta Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları olmak üzere İHH İnsani Yardım Vakfı, Elazığ Belediyesi Kadın Yaşam Merkezi çalışanları ve emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Anket

vbet giriş