Fırat İlköğretim Okulundan Şehitliğe Ziyaret

Fırat İlköğretim Okulundan Şehitliğe Ziyaret

25-04-2019

Malatya Fırat ilköğretim öğrenci öğretmenleri Malatya şehir mezarlığında şehitliği ziyaret ederek, dua ettiler. Okul yönetimi burada yaptığı açıklamada, Bu ziyaretlerde amaç, çocukları milli değerlere, şehitliğin kutsallığını idrak etmelerini sağlamak, vatanın üzerindeki değerlerin kıymetini bilmek, bayrak sevgisini aşılamak, milli birlik ve beraberliğin kıymetini idrak etmeleri için geldik.” Dedi

Fırat ilköğretim öğrenci öğretmenleri Malatya şehir mezarlığında şehitliği ziyaret ederek, dua edip karanfil bıraktılar. Milli, manevi değerleri, vatan, millet ve bayrak sevgisinin aşılandığı öğrenciler, şehitlikte duygu dolu anlar yaşadı. Öğrenmenler ve okul yönetimi, çocukların duygu dolu, heyecanlı dakikalarına şahit oldular. Öğrenciler Şehitlikteki kabirleri tek tek gezerek dua edip, kabirlerin başına karanfiller bıraktı. Şehit kabirlerinin bulunduğu yerleri temizleyen öğrenciler, kabirlerin bulunduğu yeri gezdi.

ÇOCUKLAR ŞEHİTLİĞİ TEMİZLEDİLER

Şehitlerin mezarlarını temizleyen öğrenciler, mezarlara karanfil bıraktılar. Fırat ilköğretim okulu öğrenciler şehitliği ziyaret ederek, karanfil bıraktılar. Çocuklar burada, “Malatya şehitliğini ziyaret ettiler ziyaret esnasında çocuklar bugün bize sembolik olarak cumhurbaşkanlığı, valilik, belediye başkanlık makamı veriliyor ama yarını yönetecek olan biz çocuklar yarının Nene Hatunu Ömer Halis Demiri Fethi Sekini olmaya talibiz. Dün atalarımız bugün büyüklerimiz bu vatanı böldürtmediler bizde bu vatanı asla böldürmeyeceğiz” dedi.

ÖĞRENCİLER ŞEHİTLERE DUA EDİP KARANFİL BIRAKTI

Fırat ilköğretim okulu öğrencilerinin şehitliği ziyaretine ilişkin okul yönetiminden bir yetkili yaptığı açıklamada, “Çocuklar, Malatya şehitliğini ziyaret ettiler ziyaret esnasında çocuklar bugün bize sembolik olarak cumhurbaşkanlığı, valilik, belediye başkanlık makamı veriliyor ama yarını yönetecek olan biz çocuklar yarının Nene Hatunu Ömer Halis Demiri Fethi Sekin olmaya talibiz. Bu ziyaretlerde amaç, çocukları milli değerlere, şehitliğin kutsallığını idrak etmelerini sağlamak, vatanın üzerindeki değerlerin kıymetini bilmek, bayrak sevgisini aşılamak, milli birlik ve beraberliğin kıymetini idrak etmeleri için geldik. Çocuklarımızı burada kendi yaşadıkları ülkenin milli ve manevi değerlerini öğreniyor. Vatan, millet ve bayrak uğruna canlarını feda eden şehitlerin kabirleri ziyaret ediyor.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Fırat ilköğretim okulu tarafından şehitliğe yapılan ziyarete okul yönetimi, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Öğrenciler şehitlikte yaptığı temizlikten sonra, kabirlere karanfil bırakıp dualar etti. Ardından ise Malatya fırat ilköğretim okulu 3. Sınıf öğrenci Ecrin Kübra Uludağ ve Malatya kılıçarslan İlköğretim okulu 3. Sınıf Hatice Hanilçi konuşmalarıyla son buldu Yapılan etkinlik sonrası Öğrenciler okullarına dönüp derslerine devam etti.

Anket

vbet giriş