Gençler Fotoğraf Gezisine Katıldı

Gençler Fotoğraf Gezisine Katıldı

30-04-2019

T.C. Dışişleri Bakanlığı AB Başkanlığınca finanse edilen Yerel STK’lar Hibe Programı kapsamında Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği-MAFSAD tarafından yürütülen, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu tarafından da desteklenen Come and Join Us/Gel Katıl Bize adlı AB projesi çerçevesinde teknik fotoğraf gezisi yapıldı.

Lise ve üniversite öğrencilerinin katıldığı Yeşilyurt ilçe merkezi ve çevresini kapsayan fotoğraf gezisine katılan kursiyerlerden Turgut Özal Anadolu Lisesi öğrencisi Gökçe Keleşyılmaz, yaklaşık 1 aydır devam eden teorik eğitimlerin ardından bu gezide öğrendiklerini uygulama imkanı bulduklarını belirtti. MAFSAD sayesinde hem hafta sonunu güzel bir programla değerlendirdiklerini hem de fotoğraf çekmenin sadece selfie çekmek olmadığını öğrenmiş olduklarını ifade eden Keleşyılmaz MAFSAD’a ve kendilerine zaman ayıran tüm hocalarına teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

Proje Etkinlik Koordinatörü Barış Yıldız yaptığı açıklamada , projemizde hedef kitlemiz olan gençlerimizle keyifli bir gün geçirdik. Temel amacımız bu yaş kategorisinde olan gençlerimizi fotoğraf sanatına yönlendirerek daha kaliteli zaman geçirmeleri ve kurs bittikten sonra, fotoğrafın bundan sonraki hayatlarında da bir yer tutmasını sağlamak ‘ olduğunu belirtti. Proje kapsamında 10 kadar daha Teknik gezi düzenleyeceklerini söyleyen Barış Yıldız, devam eden proje kapsamında kursiyerlerimizle Malatya ve çevresini fotoğraflayarak etkinliklerimiz devam edecek dedi.

Anket

vbet giriş