Hekimhan Atık Su Arıtma Tesisine Kavuştu

Hekimhan Atık su Arıtma Tesisinde incelemelerde bulanan MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, MASKİ’nin tüm zorluklara rağmen sessiz sedasız yatırımlarına ara vermeden devam ettiğini belirtti.

22-09-2023

Mert, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan, özellikle ödenek konusunda bizlere sıkıntı yaşatmadı. Malatya genelinde hummalı bir çalışma içindeyiz. Şehrimizi kararlı bir şekilde tekrar ayağa kaldıracağız. Arıtma tesisimizi tamamladık. Şu an işletmemiz su arıtmaya başladı” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Malatya genelinde alt yapı çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert ve AK Parti Hekimhan İlçe Başkanı Hacı Özhan, Hekimhan İlçe merkezinin evsel nitelikli atık sularının arıtılması için yapılan Atık Su Arıtma Tesisinde incelemelerde bulundu.

Çalışmalar hakkında bilgiler veren MASKİ Genel Müdürlüğü Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanı Süleyman Şahin, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’ın talimatlarıyla Malatya sınırları içinde bulunan hiçbir yerleşim yerinde atık suların içme sularına, akarsulara karışmaması için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çalışmalarımız kapsamında, Hekimhan İlçesi Atık Su Arıtma Tesisimizi ziyaret ettik. Başkanımızın sağlamış olduğu ödeneklerle çalışmalarımızda sona yaklaştık. Burada saatte 170 metreküp atık suyu arıtarak Kuruçay akarsuyuna arıtılmış su olarak deşarj edeceğiz. Tesisimizin Hekimhan’a hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

Hekimhan için çok önemli bir yatırım olduğunu söyleyen AK Parti Hekimhan İlçe Başkanı Hacı Özhan, “Geçen sene geldiğimizde burası bir bataklıktı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’ın talimatlarıyla MASKİ Genel Müdürlüğü buraya çok güzel bir atık su arıtma tesisi inşa etti. Tesiste biriken sular arıtılarak dere yatağına deşarj ediliyor. İlçe halkımız için büyük bir hizmet. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın çevreye verdiği önemi hatırlatan MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, “Sayın Başkanımız özellikle akarsu ve kaynak sularının kirlenmesinin önüne geçmek amacıyla tüm ilçelere atık su arıtma tesisi yapılması noktasında bizlere talimat verdi. Bizlerde gerekli projelerimizi yaparak tüm ilçelerimizde arıtma tesisi inşaatlarına başladık. Arıtma tesisi yapılan ilçelerimizden bir tanesi de Hekimhan İlçemiz. Şuan da çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan, özellikle ödenek konusunda bizlere sıkıntı yaşatmadı. Bu zorlu sürece rağmen MASKİ Genel Müdürlüğü olarak yatırımlarımız aralıksız devam etmektedir. Malatya genelinde hummalı bir çalışma gerçekleştiriyoruz. MASKİ ekibi sahada gece gündüz demeden çalışıyor. Çalışmalarımız kapsamında Hekimhan’ımıza altyapı anlamında büyük yatırımlar yapıyoruz. İçme suyu ve kanalizasyon hatları inşa ettik. Bu tesisimizle Hekimhan’ın gelecek 50 yılını garanti altına alıyoruz. Tesisimiz işletmeye alındı.

Şuanda ilçemizin atık sularını arıtıyoruz. Çalışmalarımızın başta Hekimhanlı hemşerilerimize ve Malatya’mıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Anket

vbet giriş