Herkes Kendi İşini Yapmalı Mesleğimizi Sevelim

Herkes Kendi İşini Yapmalı Mesleğimizi Sevelim

28-01-2020

HERKES KENDİ İŞİNİ YAPMALI MESLEĞİMİZİ SEVELİM, FIRSATÇILARA FIRSAT VERMELEYİM MESLEKTAŞLARIM MESLEĞİNE SAHİP ÇIKMALI MARANGOZ VE MOBİLYACILARSORUNLARINI TARTIŞTI

Sivas Marangozlar Esnaf Odası tarafından istişare ve birlik toplantısı düzenlenerek, esnafların karşılaştıkları sorunlar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Marangozlar Esnaf Odası tarafından Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Toplantı salonunda yapılan toplantıya oda başkanının yanı sıra üyeler katıldı.

Marangoz ve mobilya sektöründe faaliyet gösteren esnafların sorunlarının tartışıldığı istişare toplantısında konuşan oda başkanı Raif Aydın, son yıllarda farklı kurumlarda çalışıpta seyyar olarak meslektaşlarının işine ortak olanların esnafı mağdur ettiğini dile getirerek, esnafların bunlara fırsat vermemelerini istedi.

Birçok sektörde olduğu gibi Marangoz ve Mobilya sektöründe faaliyet gösteren esnafların mağdur olduğunu , kayıt dışı çalışanların esnafı zor durumda bıraktığını dile getiren Aydın, “ Esnaf ve Sanatkarlarımız istihdam sağlamakta ve kendi imkanlarıyla ayakta durmaktadır. Son yıllarda girdi maliyetlerinin artması ve kayıt dışı çalışanların artması esnafımı da mağdur etmiştir. Yapmış olduğumuz bu toplantıda bazı kararlar alarak , esnafımızın mağduriyetini asgariye indirmek istedik.

Kamu kurumlarında çalışmasına rağmen boş zamanlarında piyasada çalışan ve aynı işi yapan kayıtdışı çalışanların mutlaka önüne geçmeliyiz. Fiyat tarifesi altında çalışan meslektaşlarımız haksız rekabet oluşturmaktadır. Bu haksızlığı ortadan kaldırmak için ilgili mercilerle iletişime geçip cezai işlem ve yaptırımlar uygulanması için çalışacağız Kayıt dışı iş yapanların önünü açan ve destek olan kesimhanelerle gerekli görüşmeleri yapıp, bu tür kişilere fırsat verilmemesini sağlayacağız. Yıllardır malzeme temininde sıkıntı yaşadığımız imalatçı esnaflarımızla bir araya gelerek kurulacak şirket veya kooperatif nezninde kullanmış olduğumuz ham maddelerin temini için gerekli adımın atılmasını sağlayacağız” dedi.

Marangozlar Esnaf Odası Başkanı Raif Aydın’ın konuşmalarından sonra esnafların yapılan açıklama ile ilgili görüşlerine yer verildi. Marangoz ve Mobilyacı esnaflar oda başkanına tam destek vererek, gerekli çalışmaların biran önce yapılmasını talep ettiler.

Anket

vbet giriş