İl Milli Eğitim’den Her Durakta Bir Anı Biriktirdim Projesi

İl Milli Eğitim’den Her Durakta Bir Anı Biriktirdim Projesi

13-01-2020

UNESCO KULÜBÜ

Ülkemizdeki ve Dünyadaki kültürel mirasları yakından tanıyarak bilinçlenmek, kültürümüzü gelecek kuşaklara aktarmak, kültürel öğelerimizi öğrenmek ve öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla Öğretmenler Ortaokulumuzda UNESCO Kulübü Kuruldu.

Öğretmenler Ortaokulu bünyesinde kurulan UNESCO Kulübü kapsamında 2019-2020 eğitim öğretim döneminde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

UNESCO Kulübü ilk olarak ‘Her Durakta Bir Anı Biriktirdim’ projesi kapsamında 6 öğretmen ve 6 öğrenci ile Doğu Ekspresi turu gerçekleştirdi. UNESCO Kulübü’nün gerçekleştirdiği Doğu Ekspresi turu ile öğrencilerimiz, UNESCO kapsamında Dünya Mirası Listesine giren ve girmeye aday olan miraslarımızı yakından görmenin mutluluğunu yaşadı.

Tarihimizi keşfederken ülkemizin güzel şehirlerini de tanıma fırsatı bulan öğrencilerimiz öğretmenleri eşliğinde Sarıkamış Şehitliğinde, Kafkas Cephesinde tarif edilmez duygularla şehitlerimizi andı. Tren yolculuğunda şehirlerin hikâyelerini, tarihini, yemeklerini ve doğasını yeniden keşfetme ve tanıma şansını buldu.

UNESCO Kulübü, 2019-2020 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde de faaliyet göstererek millî, manevî, ahlaki, insanî ve kültürel değerleri kazandırmaya devam edecek.

Anket

vbet giriş