Jandarma’dan Eğitim Kurumlarına Yakın Markaj

Jandarma’dan Eğitim Kurumlarına Yakın Markaj

12-09-2019

Yeni eğitim-öğretim sezonunun başlamasıyla, jandarma ekipleri sorumluluk bölgelerindeki okullarda aldığı önlemleri arttırdı.

Malatya İl Jandarma Komutanlığı bölgesinde emniyet ve asayiş hizmetleri kapsamında; çocuklarımızın huzur ve güven içerisinde okullara gidip gelmeleri için Jandarma trafik timlerince “Çocuk ve gençlerin korunması ve okul servis araçlarının kontrolüne” yönelik 09-12.04.2019 günü 07.00-18.00 saatleri arasında ilkokul, ortaokul, lise, üniversite ve öğrenci yurtlarının yakın çevresinde çocukların ve gençlerin suç ve suçlulardan korunması amacıyla “Servis Araçları ve Genel Trafik Denetimi ” uygulaması icra edilmiştir.

Malatya İl Jandarma Komutanlığına bağlı İstihbarat, Kaçakçılık, Asayiş, Jandarma Trafik Timleri ve Köpek Unsurlarının katılımıyla icra edilen uygulamada; (253) Okul çevrelerindeki sosyal alan, umuma açık yerde (931) şahıs, (410) araç, (160) Servis aracı kontrol edilmiş, kontroller sonucunda (1) şahıs hakkında adli ve idari işlem yapılmış, (16) araca (1.728) Tl. (5) servis aracına (1.175) Tl. cezai müeyyide uygulanmıştır.

2019 Yılı “Bu Yolda Hep Birlikteyiz” kampanyası kapsamında (160) servis şoförüne Okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlama, İlk Geçiş Hakkı verme konularında, (1.076) şoföre yaya önceliği ve güvenliği, seyir halinde cep telefonu, emniyet kemeri kullanımı konularında, (1.300) öğrenciye, servis araçlarına binme/inme/emniyet kemeri kullanımı, yaya/okul geçitlerinin kullanımı konularında bilgilendirme yapılmıştır. Söz konusu uygulamalara hassasiyetli ve kararlılıkla devam edilecektir.

Anket

vbet giriş