Kanyonlarımızın Tanıtımı Devam Ediyor

Kanyonlarımızın Tanıtımı Devam Ediyor

21-01-2020

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım coğrafik olarak 45 milyon yıllık, insanlık tarihi açısından da yerleşim yeri olarak yaklaşık 10 bin yıllık geçmişe sahip Saklıkapı ve Karaleylek kanyonlarını uluslararası bir destinasyon yapma anlamında tanıtım çalışmalarına devam ediyor.

Vali Kaldırım iki gündür ilimizin turizm potansiyelini hak ettiği noktalara taşımak amacıyla tanıtım amaçlı Elazığ’ davet ettiği sosyal medyada CZN Burak olarak tanınan Burak Özdemir’le birlikte Saklıkapı ve Karaleylek kanyonlarını gezdi. Tanıtım amaçlı yapılan geziye Vali Çetin Oktay ile birlikte Baskil Kaymakamı Oğuz Cem Murat, Keban Kaymakamı Ersin Tepeli, İl Kültür Ve Turizm Müdürü Ahmet Demirdağ ve çok sayıda sosyal medya fenomeni katıldı.

Gezi esnasında Elazığ ile ilgili düşüncelerini paylaşan Burak Özdemir, “Elazığ çok güzel bir şehir, Sayın Valimizin daveti üzerine hiç tereddüt etmeden geldik. Birçok şehir ve ülke gezdim ama inanın Elazığ’ın güzelliği bambaşka. Kanyonları gezdik, tersine büyüyen ağaçları gördüm, harikulade büyüleyici bir atmosfere sahip etkilenmemek mümkün değil. Sayın Valim buraların tanıtımı için çok emek sarf ediyor. Dün de Hazarbaba Kayak Merkezi’nin sezon açılışına katıldık. İnşallah kısa sürede Hazarbaba’nın o büyüleyici güzelliğine layık bir otel yapılır. Sayın Valimin bu konuda ciddi girişimleri var. Ben çok farklı yerlerde kayak yaptım ama Hazarbaba çok farklı bir güzelliğe sahip. 1300 metre uzunluğunda zepline hattında 70 kilometre hızla aşağı doğru inmek çok güzel bir deneyim. Ben herkesi bu güzelliklerin tadına varma anlamında Elazığ’a bekliyorum” ifadelerinde bulundu.

Doğru ve etkili tanıtımın önemine vurgu yapan Vali Çetin Oktay Kaldırım “ Burak bey ülkemizde ve özellikle de körfez ülkelerinde sosyal medyada önemli bir isim, kendisi davetimiz kırmadı 3 gün boyunca ilimizin güzelliklerini tanıtma amaçlı çalışmalar yapıyor. Turizm destinasyonları anlamında güzel paylaşımlarda bulunuyor. Dün Hazarbaba Kayak Merkezi’nde güzel bir açılış yaptık. Orada

kayak merkezi, göl ve macera parkıyla 2 milyon ziyaretçi çekiyoruz. Hem bu profili yükseltmek hem de yurtdışından ziyaretçi çekmeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda Kanadalı bir firma ile master plan çalışması yapıyoruz. Burada yeni pistlere ihtiyaç var, konaklama anlamında kayak merkezinde eksikliği ortadan kaldıracak yatırımcılar hazır, inşallah kısa sürede oraya sosyal donatılar kazandıracağız.

Bugün de Saklıkapı ve Karaleylek kanyonlarını misafirlerimizle beraber gezdik. Dünyada ender görülen bir tür olan karaleyleklerin yuvalama alanı olduğundan dolayı buraya Karaleylek ismini verdik. Kanyonlarımızla ilgili tescil süreci devam ediyor. Tabi kanyonlara çok müdahale etmeden doğal yapısını koruyarak burayı uluslararası bir destinasyon haline getirmeyi planlıyoruz” ifadelerinde bulundu.

Anket

vbet giriş