Karakuş, ‘ Depremzedenin Çilesi Bitmiyor

Depremzedelerin Eşya Yardımları Unutuldu..

21-03-2024

Kendimi önce Allah’a sonra sizlere emanet ediyorum

CHP Battalgazi Belediye Başkan Adayı Ali Karakuş, 31 Mart seçimlerine az bir süre kala çalışmalarına devam ediyor.

Karakuş esnaf ve konteynırda yaşamlarını sürdüren vatandaşları ziyaret etmeye devam ederek, projelerini anlatmaya, vatandaşların ve esnafların sıkıntılarını dinlemeye bugünde Alişar mahallesinde sürdürdü.

CHP Battalgazi Belediye Başkan Adayı Ali Karakuş, “Malatyalılarla birlikte Malatya’yı ayağa kaldıracağız, meşakkatli ve bir o kadar da güzel bir yola çıktık ,Malatya’da bir destan yazacağız, rekor kıracağız. Malatya ayağa kalkacak. Battalgazi’de her şeyden önce tepeden bakmayan bir belediyecilik örneği sergileyeceğiz. Şeffaf olacağız. Bu Ali Karakuş’un sizlere sözüdür “ ifadelerini kullandı.

CHP Battalgazi Belediye Başkan Adayı Ali Karakuş, 2014 yerel seçimler kapsamında Battalgazi’de sıkılmadık el, girilmedik kapı bırakmayacaklarını açıklayarak, “Seçim gezilerimizde vatandaşlarımızın ve esnafların şahsımıza olan teveccühü bizleri fevkalade sevindirmekte ve işimize odaklanma konusunda motive etmektedir. Bu konuda Battalgazi ilçesinde yetişen bir kardeşiniz olarak, yıllardır STK’lar da üst düzey yönetici vasfında çalışmam itibari ile sorunları bilen birisiyim.  Deprem gerçeğini bizzat yaşadık. Malatya’mızda kentsel dönüşümü tamamen uygulayacağız. Rantsal değil kentsel dönüşüm düsturuyla bir kent inşa edeceğiz.” Şeklinde konuştu.

6 Şubat depreminden bu yana verilen sözlerin yerine getirilmediğini savunan Karakuş, “ 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden etkilenen yurttaşlara 1 sen önce verilen eşya yardımı parası sözü yerine getirilmedi. Madem yapmayacaktınız, depremzedelere niçin umut verdiniz? Doğru düzgün resmi açıklama yapan bir kanal dahi yok. Vatandaşlar yetkililere sorduğunda hiçbir cevap alamıyor. Umutlandırıp sözünüzde durmayarak depremzedelere bir darbe daha vuruyorsunuz.” Şeklinde tepkilerini dile getirdi.

Malatya’da depremzedeler için hiçbir varlık gösteremediği gibi, vatandaşı her konuda mağdur edilmeye devam ediliyor diyen Karakuş, “ Malatya büyük bir deprem geçirdi. Ve halen yaralar sarılmadığı gibi, vatandaş ne yapacağını kara kara düşünmekte. 6 Şubat’tan bu yana Malatya’da sanki deprem olmamış havası yaşatılıyor. Şehir merkezi yok olmuş. Doğru dürüst bir çalışma yok. Malatya virane olmuş ama birilerinin umrunda dahi değil” dedi.

Başkan Adayı Karakuş, “ Eşya yardımına ilişkin somut bir adım gözükmüyor. Maalesef bu söz seçime giderken kullanılan bir propagandadan öte değilmiş. Aldığımız cevaplarda direkt olarak eşya yardımına ilişkin bir kalemin ayrıldığını görmüyoruz. Söz verildiyse tutulmalı, geçmiş dönem verilen sözler bugün tanınmıyorsa gerekli bakanlıklar çıkıp depremzedelere açıklama yapmalı. Eşya yardımlarına ek olarak; özellikle Hatay ve Malatya’da kaskosu bulunmayan ama deprem nedeniyle kullanılamaz hale gelen birçok araç var. Bu konuda da önemli bir mağduriyet oluştu. Buradaki zararın da tazmin edilmesini bekleyen birçok depremzede yurttaşımız var. Kasko durumu aranmaksızın araç sahiplerinin zararları da karşılanmalıdır” diye konuştu.

Karakuş,' Biz Koltuk Değil, Hizmet Sevdalısıyız' diyerek, “şükürler olsun enerjimiz var, heyecanımız var, gücümüz var, her şeyden önemlisi Battalgazi’ye sevdamız ,hizmet aşkımız var. Biz koltuk sevdalısı değil, memleket sevdalısıyız. dürüstlükten, doğruluktan, şeffaflıktan ayrılmadan Battalgazi’ye  hizmet etmeye geleceğiz. Biz, yorulmadan aşkla çalışacağız. Battalgazi  için  ideallerimiz, hayallerimiz, çok büyük hedeflerimiz var’’ diye konuştu.

Karakuş, biz, seçim zamanında ortaya çıkanlardan, seçimden seçime vatandaşı hatırlayanlardan, seçim gelince vatandaşın kapısını çalanlardan olmadık, olmayacağız. Biz, dün birlikteydik, bugün de birlikteyiz, yarın da birlikte olacağız. İnşallah gayretimiz ve emeklerimiz 31 Mart’ta meyvesini verecek. Kazanan sadece Ali Karakuş olmayacak, kazanan Battalgazi olacak, kazanan Malatya olacak. Biz herkesi kucaklayan anlayışımızla büyük Battalgazi’yiz. Biz hazırız, kararlıyız. Ayırmadan, ayrışmadan Battalgazi için , memleketimiz için canla başla çalışacağız. İnşallah, 31 Mart akşamı zafer coşkumuzu paylaşmak için yeniden buluşacağız. Kendimi önce Allah’a sonra sizlere emanet ediyorum’’dedi.

Anket

vbet giriş