Kayısı Çiçeği Şenliği Fotoğraf Yarışması Tamamlandı

Fotoğrafçılar Maratonunda Dereceye Girenlere Ödülleri Verildi

03-04-2022

2. Kayısı Çiçeği Şenlikleri kapsamında düzenlenen Fotoğrafçılar Maratonu Yarışması tamamlanarak dereceye giren fotoğraflar belirlendi.

Malatya’nın kültür, sanat ve turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması ve Malatya’nın özellikle gastronomi alanında tanıtımının yapılması amacıyla Malatya Büyükşehir Belediyesi KÜLTÜR A.Ş organizesinde 25-27 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen 2. Kayısı Çiçeği Şenlikleri kapsamında yapılan Fotoğrafçılar Maratonu tamamlandı. Avrupa’nın en büyük fotoğraf makinesi müzesinde başvurularının alındığı yarışmanın dereceye giren fotoğraf ve fotoğraf sanatçıları, jüri tarafından değerlendirilen fotoğraflar sonrasında belirlendi.

2. Kayısı Çiçeği Şenlikleri kapsamında Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (MAFSAD) ve Fırat Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen Fotoğrafçılar Maratonu’nda, doğal güzellikler, gastronomi, kültürel zenginlik, sosyal yaşam konularında fotoğrafların ilgi gördüğü yarışmaya 86 fotoğrafçı 263 fotoğrafla katıldı.

Jüri tarafından yapılan değerlendirme sonrasında Rıza Parlak’ın Arguvan isimli fotoğrafı birinci, Fatih Aras Güleç’in Battalgazi isimli fotoğrafı ikinci ve Mehmet Balta’nın Mepal isimli fotoğrafı üçüncü oldu. Yarışmada Güray Kuzu’nun Dede Korkut isimli fotoğrafı Malatya Büyükşehir Belediyesi Özel Ödülünü aldı.

2. Kayısı Çiçeği Şenlikleri kapsamında düzenlenen Fotoğrafçılar Maratonu Yarışmasında dereceye giren ve Malatya Büyükşehir Belediyesi özel ödülünü alan fotoğrafın yanı sıra şenliklerin paydaşlarından olan Fırat Kalkınma Ajansı, Yeşilyurt Belediyesi, Battalgazi Belediyesi, Akçadağ Belediyesi, Kale Belediyesi, Arapgir Belediyesi, İnönü Üniversitesi ve Malatya Ticaret Borsası özel ödülleri de verildi. Yarışmaya katılan fotoğraflara sergileme ödülü verilirken, yarışmada üç adet mansiyon ödülü de yer aldı.

2. Kayısı Çiçeği Şenlikleri kapsamında düzenlenen Fotoğrafçılar Maratonu’nda Arguvan isimli eseriyle birinci olan fotoğraf sanatçısı Rıza Parlak, yarışmadan kazandığı ödülü burs olarak öğrencilere vereceğini belirtti.

Anket

vbet giriş