Kiraz “Hemen Seçim, Derhal Seçim Diyoruz”

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanı Enver Kiraz Berkman Dulcan’a yaptığı açıklamada “AKP Hükümeti Cumhuriyet Halk Partisini eleştirecek bir şey bulamadığı için tamamen çamur at izi kalsın anlayışıyla hareket ediyor” dedi.

04-11-2021

Başkan Kiraz’ın açıklamaları şu şekilde;

“AKP ALGI OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYOR”

“AKP algı oluşturmaya çalışıyor. Oyları hızla düşen bir Cumhur İttifakı var. Oyları hızla düşen bir AKP var. Gidici olduğu her gün anketlere yansıyan, her gün gözüken çok net gözüken bir AKP iktidarı var. PKK bir terör örgütüdür. Cumhuriyet Halk Partisi olarak her zaman söylüyoruz PKK terör örgütüdür. Kanlı terör örgütlerinin hepsini biz kim olursa olsun PKK’sı da YPG’si kim olursa olsun lanetliyoruz” dedi.

HERKESTEN DAHA FAZLA MİLLİYETÇİYİZ”

“Cumhuriyet Halk Partisi’nin farklı bir konumu var, farklı bir özelliği var, tüm partilerden farklı çükü Cumhuriyeti kuran parti. Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulmuş parti ve Atatürk’ün ilkelerini biz partimizin bayrağında taşıyoruz. Yani o vatan için verilmiş olan mücadeleyi en iyi biz biliyoruz, vatanın bölünmez bütünlüğünü en çok biz savunuyoruz. Herkesten daha fazla milliyetçiyiz, kimse kusura bakmasın Vatan noktasında, bu ülkenin çıkarları noktasında herkesten daha fazla Milliyetçiyiz.”

“ORTADOĞU POLİTİKAMIZ HATALI”

“Ortadoğu politikasının yanlışlığının bize nasıl zarar verdiğini hepimiz görüyoruz. Bütün sokaklarımızda Suriyelileri görüyoruz. Her türlü tehlike oluşabiliyor yani kontrolsüz bir şey var, kontrolsüz bir giriş var ve bunların tümü Ortadoğu politikası ile ilgili. Kendi ülkemizde yoksulluk varken, işsizlik her geçen gün artarken, açlık varken, insanlar Pazar artıklarını toplarken, yine intihar eden geçimini sağlayamayan insanlar varken, insanlar evine ekmek götürmezken bir tarafta mültecileri beslemek zorunda kalıyoruz. Ortadoğu’da daha barışçıl bir politika izlememiz lazım yani gerçekten orada barışı sağlayabilecek bu insanların tekrar kendi memleketlerine sağ Salim gönderecek bir politika izlemek lazım.”

“EKONOMİ DOĞRU YÖNETİLMİYOR”

Ya çok net bir gerçek var uzun süredir ekonomimiz çok kötü. Bak kötü demiyorum çok çok kötü ve veriler hiçbir zaman düzelmiyor. Faizi düşünüyorlar dolar uçuyor, faiz arttırıyorlar başka sıkıntılar oluşuyor. Faiz rakamları ve Merkez Bankası ile ciddi şekilde oynuyorlar. Her şeyimiz ile biz dışa bağımlıyız. Dolar arttığı gün A’dan Z’ye tükettiğimiz, yediğimiz, içtiğimiz, ısındığımız kullandığımız her şeye zam geliyor. Görünen köy kılavuz istemiyor.

“KIŞ FONU OLUŞTURULMALIDIR”

Sayın Genel Başkanımızın bir çağrısı yani diyor ki bir Kış Fonu oluştur. Çünkü kışın insanlar gerçekten emin olun birçok insan soğuktan donmaya mahkûm olacak. Yani o soğuk evlerde battaniye altında veya yorgan altında günlerini geçirmeye çalışacaklar. Onun için bir kış fonu mutlaka oluşturmalı diyor. Vatandaşlarımızın bu fondan kullanım yapabileceği bir mekanizmanın oluşması lazım bunu dillendirdiğimizde bile bir sürü tepki geliyor.”

“VATANDAŞLARIMIZ HER GEÇEN GÜN YOKSULLUĞA MAHKÛM EDİLİYOR”

“Artık enflasyon rakamı kalmamış durumda, şimdi doğalgaza gelen zamma bakıyorsun, yağa gelen zamma bakıyorsun, temel ihtiyaçlar için söylüyorum. Temel ihtiyaç malzemelerine gelen pirince gelen zamlara baktığımızda enflasyonu hesaplama şansınız kalmamış durumda, her şey alt üst olmuş durumda ve zamlar altında her gün vatandaşın geliri eriyor.

Vatandaşlarımızın alım gücü hızla düşüyor. Vatandaşlarımız her geçen gün yoksulluğa “mahkûm ediliyor.”

“HEMEN SEÇİM, DERHAL SEÇİM DİYORUZ”

“Bu nedenle CHP olarak bizler Seçim diyoruz, hemen seçim, derhal seçim diyoruz. Seçim sandığı da gelmiyor. Yani ülke geçen gün daha da kötüye gidiyor ama seçim yapmak akıllarına gelmiyor veya akıllarına geliyor da işlerine gelmiyor.”

Anket

vbet giriş