Kuduz Söz Konusu Değil

Kuduz Söz Konusu Değil

17-12-2019

Çöşnük Mahallesinde yaşayan yaşlı kadının kendi beslediği kedilerden biri tarafından ısırılmasından dolayı 112 Ambulansı aranmış Ambulans ekibi verilen adrese giderek yaşlı kadını MEAH Acil Servisine götürmüştür. MEAH Acil Servisi’nde şüpheli hayvan ısırığı nedeniyle Kuduz Riskli Temas kabul edilip gerekli aşı profilaksisine ve tedavisine başlanmıştır.

Yatırılarak tedaviye gerek görülmeden ayaktan sadece tedbir amaçlı aşısı ve pansumanı yapılmıştır.

Tarım İl Müdürlüğü’ne vaka ve adres bilgileri verilmiştir. Fakat yaşlı kadın evine dönmemiş muhtemelen bir yakınının yanına gitmiştir. Tarım İl Müdürlüğü söz konusu eve gitmiş fakat evde kimse olmadığından eve girememiştir.

İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar ekibi söz konusu adrese gidip yerinde incelemelerde bulunmuştur. Mahalle sakinleri ile yapılan görüşmede yaşlı kadının yalnız yaşadığı, çok sayıda kedisi olduğu, çevredeki insanlarla ilişkilerinin iyi olmadığı öğrenilmiştir. Yaşlı kadın evde olmadığı için görüşülememiştir. Mahalle sakinlerine gerekli bilgilendirmeler yapılıp endişeye mahal olmadığı söylenmiştir. Tarım İl Müdürlüğü ile sürekli irtibatta bulunularak evden kedilerin alınıp gözlemlenmesi sürecide Müdürlüğümüz tarafından takip edilecektir.

Basında yer aldığı şekilde herhangi bir kuduz alarmı veya salgını söz konusu değildir.

Anket

vbet giriş