Kuzey Çevreyolunda Çalışmalar Tüm Hızıyla Sürüyor

Çalık: “2020 yılında 53,5 kilometrelik yolun 21 kilometresi tamamlanmış olacak”

24-07-2020

 Çalık: “2020 yılında 53,5 kilometrelik yolun 21 kilometresi tamamlanmış olacak”

 AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “2022 olarak bitmesi öngörülen 53,5 kilometrelik Kuzey Çevreyolumuzun 2020 yılında 21 kilometresi tamamlanmış olacak. 493 Milyon TL maliyetli bu dev yatırımın yüzde 19’u tamamlandı. Çalışmalar hızla devam ediyor. Tüneller, köprüler, yollarla bezediğimiz şehrimizi bu yatırımla taçlandıracağız” dedi. 

 Milletvekili Çalık, Malatya’daki temasları kapsamında Karayolları Bölge Müdürü Kenan Keskin ile birlikte Kuzey Çevreyolu inşaatında incelemelerde bulundu. 

 493 Milyon TL maliyetle yapımı devam eden Kuzey Çevreyolu inşaatında gerçekleştirdiği incelemenin ardından açıklama yapan AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek, inşaatın yüzde 19’unun tamamlandığını kaydetti. 

 Milletvekili Çalık, Kuzey Çevreyolu’nun Malatya için çok önemli olduğunu ifade ederek, “Toplulaştırma, imar ve kamulaştırma, müştemilat ile ilgili yaşanılan sorunlar dolayısıyla ve yer tespitlerinin yapılması aşaması da dahil olmak üzere uzun bir süre alan Kuzey Çevreyolu’nun inşaatındayız. Kuzey Çevreyolu’nun iki bağlantı yolu; Akçadağ’dan başlayan yol ve Gölbaşı-Darende ayrımından başlayan yol olmak üzere Y şeklinde havaalanından itibaren birleşiyor ve havaalanından Sivas yoluna, Sivas yolundan Battalgazi’ye, Battalgazi’den de Pütürge yol ayrımına kadar devam ediyor” diye konuştu. 

 Yolun toplam uzunluğunun 53,5 kilometre olduğunu kaydeden Çalık, “53,5 kilometrenin şuanda yaklaşık 21 kilometresinde müteahhidimiz, karayollarımız aktif çalışıyorlar. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu ile yapmış olduğumuz görüşmede, ödenek konusunda hiçbir sorun yaşanmadan firmamızın yapmış olduğu çalışmalara tam destek verildiği bildirildi. Özellikle kamulaştırmayla ilgili yaşanılan sorunlarda da vatandaşlarımızla anlaşma yapıldığı andan itibaren bütün vatandaşlarımıza anında paralarının ödendiğini çok net biliyoruz. Son MKYK toplantısında Cumhurbaşkanımıza arzımızda, özellikle Kuzey Çevreyolu ile ilgili konuyu paylaştık. Cumhurbaşkanımız da gerekli talimatları verdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu’nu makamında ziyaret ettik. Yapılan görüşmeler neticesinde 2022 olarak bitmesi öngörülen Kuzey Çevreyolumuzu Allah nasip ederse zamanında bitirmek üzere bakanımız talimatlarını verdi. 2020 yılında 53,5 kilometrelik yolun 21 kilometresi tamamlanmış olacak” ifadelerini kullandı. 

Çalık, 21 kilometre yolun asfalt dahil olmak üzere tamamlanacağını ve kullanılabilir hale geleceğini kaydederek, şunları söyledi: “Esas şehri ana ilgilendiren yerde, Sivas yolu ile Battalgazi arasındaki 9 kilometrelik yolda da sanat yapı çalışmaları devam ediyor. Orada da 7-8 farklı yerde sanat yapısı çalışmaları sürüyor. Aynı zamanda, Kuzey Çevreyolu’nu yaparken, Malatya Büyükşehir Belediyemizin yapmış olduğu Kuzey Kuşak Yolu’nun iki köprülü kavşağını da yine Kuzey Çevreyolu’nun içerisine dahil ederek, bunu da Kuzey Kuşak Yolu ile birleştirme çalışmaları ve projeleri devam ediyor. Kuzey Çevre Yolu’nu ilk kez kameralarla yerinde ziyaret ettik. Hem altyapı hem de asfalt çalışmalarının başladığına şahit olduk. 21 kilometreye kadar devam eden yerde de inşaat çalışmaları sürüyor. Firmamıza, Kuzey Çevreyolu’nun Malatya’mız için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha altını çizerek söyledik. Özellikle bayramdan sonra gece-gündüz, 7/24 mesai merhumu gözetmeksizin Eksen İnşaat karayollarımızın gözetiminde ve denetiminde çalışmalarına devam edecek. Malatya’ya Kuzey Çevreyolunu en hızlı şekilde kazandıralım istiyoruz. Şuanda bu dev yatırımın yüzde 19’u tamamlandı. 1,5 ay önce Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız ile yapmış olduğumu görüşmede yüzde 6’lık bir oran vardı, 1,5 ay içerisinde yüzde 13’lük inşaatta bir ilerleme var. Bu ilerlemeyi daha da hızlandırarak devam ettirmemiz lazım. 21 kilometrelik yolun ardından hemen merkezdeki 9 kilometrelik yola girelim istiyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde hızımızın çok daha hızlı olmasını gönülden arzu ediyorum.”

Karayolları Bölge Müdürü Kenan Keskin ise Kuzey Çevreyolu’nun toplam 53,5 kilometre uzunluğunda olduğunu kaydederek, “Şuanda yoğunluğumuz tamamen 21 kilometrelik kesim dediğimiz anayol bağlantısı. Burası havaalanı üzerindeki Özal kavşağı, bir diğer kolumuzda şuanda üzerinde bulunduğumuz bağlantı yolundaki çalışmaları inceledik. Yoğun bir çalışma yapıyoruz. Üst yapı çalışmalarına da başladık. Köprülerde, sanat yapılarında çalışmalarımız devam ediyor. Bir diğer taraftan da havaalanı kavşağı dediğimiz Özal Mahallesi’nden Sivas kavşağı Hekimhan yol bağlantısı ve Battalgazi’ye doğruda çalışmalarımız toprak işleri, sanat yapıları ve köprüler şeklinde devam ediyor. Bu seneki programımız 21 kilometrenin sıcak karışımının bitirilmesidir. Bayramdan sonraki çalışmalarımızda da gece vardiyası da kurarak, tempomuzu biraz daha artırmış olacağız. Yılsonunda 21 kilometrelik hedefimizi bitirmeyi düşünüyoruz, çalışmalarımız bu şekilde devam ediyor” diye konuştu.

Anket

vbet giriş