MAFSAD, Fotoğraf Federasyonunu Ziyaret Etti

MAFSAD, Fotoğraf Federasyonunu Ziyaret Etti

06-05-2019

Dışişleri Bakanlığı AB Başkanlığınca finanse edilen Yerel STK’lar Hibe Programı kapsamında MAFSAD tarafından yürütülen, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu tarafından da desteklenen  “Gel Katıl Bize” adlı AB Projesi çerçevesinde  Ankara’ya bir çalışma ziyareti gerçekleştirildi. 

Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği-MAFSAD üyelerinin katıldığı bu çalışmada  Ankara’da Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu, fotoğraf dernekleri ve bazı fotoğraf sanatçıları ziyaret etti.

Dernek ve Sergiler Ziyaret Edildi

Kurumsal kapasitenin artırılması, STK’lar ve kamu kurumlarıyla iletişimin güçlendirilmesi amacıyla yürütülen Gel Katıl Bize adlı proje çerçevesinde üç gün süren çalışma ziyaretinde, öncelikle Fotoğrafçı Filiz Çarkoğlu’nun “His” adlı fotoğraf sergisi gezildi. Ardından Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği-AFSAD ziyaret edilerek, derneğin yapmış olduğu faaliyetler ve projeler hakkında bilgi alındı. Ayrıca AFSAD’ta Ali Rıza Demir’in “Pullu Kadınlar” adlı fotoğraf sergisi gezildi. AFSAD ziyaretinin ardından ENFOD-Engelsiz Fotoğraf Derneğine gidilerek burada Derneğin engelli bireyler için yapmış olduğu özel projelere tanıklık edildi. Programın önemli çalışma alanlarından biri olan Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonuna yapılan ziyarette yetkili arkadaşlardan Federasyonun yaptığı faaliyetler, yürüttüğü projeler, basılan yayınlar  ve gerçekleştirilen diğer etkinlikler hakkında bilgi alındı. Federasyonun Sanat Galerisinde sergilenen Okyar Atilla ve Zafer Gazi Tunalı’ya ait “Rahvan Atçılık ve Yarışları” konulu fotoğraf sergisi  gezildi.

Sanatçılar, Kitaplarını İmzaladılar

Fotoğraf Derneklerinde ve Federasyonda yapılan fotoğraf sohbetlerinin ardından Fotoğraf Sanatçıları ve Yazar Tekin Ertuğ,  Tarık Yurtgezer, Mehmet Özer ve İbrahim Demirel’i de ziyaret eden çalışma ekibi, sanatçılarla sohbet edip  tecrübelerinden istifade ettiler. Ayrıca sanatçılara kitaplarını imzalattırdılar.

AB Katkısı Vurgulandı

Ankara Çalışma Ziyaretiyle ilgili bilgi veren MAFSAD Başkan Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Yılmaz Konuk, çalışma ziyaretinin çok verimli olduğunu ve fotoğrafla dolu dolu geçtiğini söyledi. Çeşitli fotoğraf sergileri gezildikten sonra Dernekler, Federasyon ve  fotoğraf sanatçılarının ziyaret edildiğini belirten Proje Koordinatörü Konuk, gerçekleştirilen bütün ziyaretlerde proje  hakkında bilgi verildiğini ve AB’nin projeye katkısının vurgulandığını söyledi.

TFSF yetkilisi Ferhat Can Sarıkoç’a, AFSAD Başkanı Koray Olşen’e, ENFOD Başkanı Mebrur Hatunoğlu’na, Fotoğraf sanatçıları İbrahim Demirel, Tekin Ertuğ, Tarık Yurtgezer ve Mehmet Özer’e teşekkür eden çalışma ekibi,  ziyaret ettikleri kurum, dernek ve sanatçılara  Malatya kayısısı ikram ettiler.  

Anket

vbet giriş