Malatya Valisi Aydın Baruş'un Berat Gecesi Tebrik Mesajları

Malatya Valisi Aydın Baruş'un Berat Gecesi Tebrik Mesajları

19-04-2019

Yüce Rabbimizin (cc) af ve merhametinin yeryüzüne sağanak olup yağdığı, günah, borç ve cezadan kurtuluşa vesile olan Berat Gecesi’ni idrak etmenin huzurunu yaşamaktayız.

Sayısız hikmeti uhdesinde barındıran bu kutlu gecede elleri semaya açarak Yüce Allah’tan af ve mağfiret dilemek, Şaban Ayı’nın manevi lezzetlerini doyasıya tatmak, muhtaçlara el uzatmak, inananlar için son derece ulvi bir vazifedir.

Ramazan Ayı'nı müjdeleyen ve "Kurtuluş, arınma, af" anlamlarını taşıyan, Berat Gecesi, gerek nefsimizi muhasebeye tabi tutmak, gerek amellerimizi hayra tebdil eylemek ve Cenab-ı Hakk'ın (cc) rahmet ve mağfiretine nail olabilmek bakımından biz inananlar için muazzam fırsatlar sunmaktadır.

Bu bağışlanma gecesinde sıla-i rahimde bulunmak, komşularımızı, yetim ve öksüz çocuklarımızı, Şehit Ailelerimizi ve Gazilerimizi hatırlayıp onlarla hemhâl olmak, hem Cenab-ı Hakk'ın rızasına hem de kadim gelenek ve göreneklerimize uygun olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Muhterem Malatya Halkımızın, Aziz Milletimizin ve bütün İslam Âlemi'nin Berat Gecesi'ni tebrik ediyor, bu kutlu gecenin bütün insanlığın affına vesile olmasını, bütün dünyaya barış ve huzur getirmesini Yüce Allah'tan niyaz ediyorum.

Anket

vbet giriş