Malatya’da Sağlık Camiasından Kundaklama Olayına Tepki

Malatya’da Sağlık Camiasından Kundaklama Olayına Tepki

14-05-2019

Malatya Turgut Özal Tıp Merkezinde geçtiğimiz günlerde bir doktorun odasının kundaklanmasına sağlık camiasından büyük tepki geldi. 
Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi Beyin Cerrahisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selami Çağatay Önal’ın odası bir hasta yakını tarafından kundaklanmıştı. Yangında can kaybı yaşanmazken, olayı gerçekleştirdiği iddia edilen hasta yakını tutuklandı. 


Saldırgan Güvenlik kameralarına yakalandı 
Hastane Başhekimliği olayın ardından zanlının hastane içinde gezdiğini gösteren güvenlik kamerası görüntülerini basın mensuplarıyla paylaştı. 


Sağlık camiasından Tepkiler çığ gibi büyüyor
Tabipler Odası ve Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimliği tarafından hastane içinde düzenlenen basın toplantısında kundaklama olayına tepki gösterildi. 

Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Ali Beytur, yangın sonrası dumandan etkilenme ihtimaline karşı doğumhane, radyasyon onkolojisi ve çocuk yoğun bakım servisindeki hastaları kısa süre içerisinde başka birimlere naklettiklerini ifade etti. Olaya tepki gösteren Başhekim Beytur, “Bu üzücü hadise maalesef sağlıkta şiddetin son bir noktası. Ben ilk defa bir hastaneyi yakma teşebbüsü görüyorum bu insanlıkla bağdaşacak bir eylem değildir” dedi. 

Prof. Dr. Selami Çağatay Önal ise Malatya’da 21 yıldır görev yaptığını, Malatya insanının kadirşinas olduğunu ve böyle kötü olayların şehri karalamasına müsaade edilmemesi gerektiğini ve Malatya’nın insanlarını hiçbir zaman bu kendini bilmez kişiyle bir tutmayalım konuşmasında yer verdi. 
Prof. Dr. Selami Çağatay Önal, olayı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüştüklerini belirterek Koca'dan sağlıkta şiddetin önüne geçilmesi için gerekenlerin yapılmasını istedi. 

Malatya Tabip Odası Başkanı Dr. Erol Karaaslan konuşmasında bu olay,hocamızın şahsında hastanemizden hizmet alan hastalara, hasta yakınlarına ve sağlık çalışanlarına, kısacası bütün Malatya halkına yapılmıştır” diye konuşmasını sonlandırdı.Ardından ise olayın gerçekleştiği birimi yerinde inceleyerek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.   

Anket

vbet giriş