Malatya’nın Çiçeği Burnunda Siyasetçisi

Zafer Partisi’nden Malatyalı hemşehrimiz Gamze Yıldırım’a önemli görev!

03-11-2022

Zafer Partisi’nin kuruluş sürecinde yer alan Yıldırım, İstanbul İl Başkan Yardımcılığı görevini sürdüdü. 2 Ekim 2022 Pazar gününde gerçekleştirilen 1. Olağanüstü Kongresinde ise Malatyalı hemşehrimiz Gamze Yıldırım 778 delegenin oy birliği ile Zafer Partisi Genel İdare Kurulu'na seçildi. Parti genel kuruluna seçilen Yıldırım’a Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ tarafından Eğitim ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Danışmanı görevine atandı.

Zafer Partisi çatısı altında olmaktan gurur duyduğunu belirten Yıldırım: Bugün ülkemizde yaşanan ekonomik sorunlar, işsizlik ve dış politika sorunlarına sessiz kalan siyasetin Zafer Partisi ile son bulacağını ve milletimizin yanında olacaklarını ifade ederek bu oluşum içerisinde yer almaktan gurur duyduğunu ifade etti.

Zafer Partisi Eğitim ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Danışmanı Yıldırım, göreve geldiği gün itibari ile çalışmalara başladı. Zafer Partisi resmi sosyal medya hesaplarından açıklamalar yapan Yıldırım, Ülkemizin genel sorunu olan Malatyalı gençlerinde en büyük sorunu olan işsizlik ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Malatyalı gençlerin işsizlik ile mücadele ettiğini, iş bulsalar bile hak ettiği ücreti alamadıklarını ve iş tanımlarında olmayan işleri yapmak zorunda bırakıldığını ifade eden Yıldırım: “İş bulan gençler zaten yıllarca asgari ücret ile çalıştıkları yetmiyormuş gibi bir de üzerine iş tanımında olmayan isleri yapmaya zorlanıyorlar. Yıllarca mobing altında çalışıyorlar.” İfadelerini kullandı.

Yıldırım: "Gençler üniversite mezunu olduğu halde işsiz oldukları görünüyor. Malatyalı gençler ise işsizliğin artmasını ekonomik sıkıntı, göçmen politikası ve işe alımlarda torpil olarak yorumluyor. Bu gençler gelecek kaygısı yaşıyorlar. Bu gençlerden biri de bendim. Bu durumun tüm Türkiye'de ayni olduğunu biliyorum. İs bulan gençler zaten yıllarca asgari ücret ile çalıştıkları yetmiyormuş gibi bir de üzerine is tanımında olmayan isleri yapmaya zorlanıyorlar. Yıllarca mobing altında çalışıyorlar. Gençler iş beğenmiyor değil, gençler hak ettikleri değeri göremeyip, hak ettikleri maaşı alamıyorlar. Ülkemizde gençler mezun olduktan sonra alanlarında ilerleyemiyorlar çünkü işe alımlarda torpil gerekiyor. Artık ülke öyle bir hale geldi ki torpilin bile torpili oluyor bulduğun torpilden daha üst seviyede bir torpil bulmuş kişi yine senin önüne geçiyor. Üniversiteler de uygulamalı eğitim görmeyen zaten yeterli eğitimi alamamış gençler bir de torpil ile uğraşmak zorunda kalıyor. İssiz kalıyor, is bulsa alanı dışında, hak ettiğinden az bir maaşa, mesai kavramı gözetmeden tabiri caizse köle gibi çalışmak zorunda kalıyor. Türkiye'de ki işsizliğin en büyük sebeplerinden biri tüketim toplumu olmamız. Üretim artmıyor, emekli maaşları yeterli değil insanlar emekli olup gençlerin önünü açamıyor.

Ülkemizde yaşanan işsizliğin bir nedeninin de sığınmacıların oluşturduğu ucuz iş gücünün olduğuna değinen Yıldırım, sığınmacı sorununun da Zafer Partisi İktidarında çözüleceğini söyledi.

Yıldırım: “Ülkemizde 13 milyon sığınmacı ve kaçak var ucuz iş gücünü oluşturuyorlar çünkü sigortaları yapılmıyor, mesai saati kavramları yok. Peki buna karşı hükümet ne yapıyor; 13 Milyon Sığınmacı ve Kaçak'ı bu milletin parası ile besliyor her türlü sağlık ve sosyal ihtiyaçlarını karşılıyor. Üstelik bunu kendi halkının cebinden alıp yapıyor. Küresel İnsani Yardım 2022 raporuna göre dünyada en çok insani yardım yapan ülkeler sıralamasında Türkiye zirvede bulunuyor. Bu ülkenin cumhurbaşkanı ise kendi vatandaşı aç iken bunu gurur duyarak anlatıyor. Biz Zafer Partisi olarak Türk milletinin, Türk gencinin kaybettiği ümidini yeniden yeşertebilmek adına Zafer iktidarında liyakatlı bir şekilde Türk gençlerine istihdam sağlanacağının Kamu ve özel sektör de Türkiye'nin en büyük istihdam seferberliği başlatılacağının sözünü veriyoruz ve yine diyoruz ki Zafer iktidarının 365. Günün sonunda ülkemizde yaşayan 13 milyon sığınmacı ve kaçak yurtlarına gönderilmiş olacak. Evet gerekirse zorla!" açıklamasında bulundu.

 

Gamze Yıldırım kimdir ?

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde doğan Gamze Yıldırım ilk, Orta ve Lise eğitimini Malatya’da tamamladı. Cahide Nebioğlu İlköğretim Okulunda okumuştur. Lisans eğitimini Dumlupınar Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde tamamlamıştır. İnönü Üniversitesi İletişim Bilimleri Anabilim Dalı'nda Yüksek Lisans öğrenimine devam etmektedir. Gamze Yıldırım siyaset ile küçük yaşlarda tanışmış ve Üniversite yıllarında siyasi partilerde görev almıştır

Anket

vbet giriş