Özal ve Fendoğlu’nun ölüm yıldönümleri nedeniyle bir mesaj yayınlayan Başkan Gürkan,

Turgut Özal Bir Dünya Lideriydi

15-04-2022

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, merhum Cumhurbaşkanı hemşerimiz Turgut Özal ile bombalı bir suikast sonucu hayatını kaybeden eski Belediye Başkanlarından ve Malatya eski milletvekili Hamit Fendoğlu’nun ölüm yıldönümü dolayısıyla bir başsağlığı mesajı yayımladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Türkiye Cumhuriyetinin 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın 29. ölüm yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda;

"Turgut Özal bu topraklarda doğup-büyüyen, Türkiye’de standartları değiştiren, milletimizin yetiştirdiği değerli bir lider, siyaset ve devlet adamıydı. Başbakan ve Cumhurbaşkanlığının yanı sıra bürokrat olarak da ülkemize önemli hizmetler sunan, tabuları yıkarak Türkiye’yi dünyaya açan çağdaş ve modern Türkiye’nin temellerini atan Turgut Özal, bir dünya lideridir.

Her zaman devletimizin ve milletimizin önüne büyük hedefler koyan Özal, fikirleri, düşünceleri, girişimleri ve ileri görüşlü yaklaşımlarıyla, köklü değişimlere öncülük etmiş demokrasimizin gelişmesi ve ekonomimizin dışa açılmasında önemli roller üstlenmiştir.

Merhum Özal, sadece ülkemizde değil başta Türk Cumhuriyetleri olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde itibar görmüş, saygı duyulmuş bir liderdi.

Hemşerimiz merhum Turgut Özal’ı vefatının 29. yıldönümünde saygı rahmet ve şükranla anıyorum” ifadelerine yer verdi.

HAMİT FENDOĞLU MALATYALILARIN KALBİNDE MÜSTESNA BİR YERE SAHİPTİR

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 44 yıl önce menfur bir saldırı sonucu vefat eden Belediye eski Başkanlarından ve milletvekillerinden Hamit Fendoğlu’nu yayımladığı bir mesajla andı.

Başkan Gürkan mesajında;

“ Bundan 44 yıl önce düzenlenen hain bombalı saldırı sonrasında gelini ve iki torunu ile birlikte Malatya eski Belediye Başkanımız Hamit Fendoğlu şehit olmuştur.

Ülkemizde siyasi istikrarsızlık ve iç karışıklık için dün olduğu gibi bugünde bazı şer odakları haince ve alçakça terör eylemleri yapmaktadır. Bu kapsamda birçok vatan evladı şehit olmuştur.

Hamit Fendoğlu, hayatı boyunca Türk siyasetine mertliği ve dürüstlüğü ile damga vurmuş bir siyaset adamıydı. Malatyalıların kalbinde müstesna bir yere sahip olan Malatya eski Milletvekili ve Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu ile hayatını kaybeden gelini ve iki torununu rahmetle anıyorum. Haince yapılan terör saldırılarını dün olduğu gibi bugün bir kez daha kınıyor ve lanetliyoruz” dedi.

Anket

vbet giriş