Rektör Kızılay Kurban vekaletini Türk Kızılay'ına bağışladı

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay Kurban bereketi Yıl Boyu Sürsün diye bu yılki Kurban vekaletini Türk Kızılay'ına bağışladı.

05-07-2022

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün  diye bu yılki Kurban vekaletini Türk Kızılay'ına bağışladı. 

Her yıl olduğu gibi bu yılda Malatya'da birçok isim kurbanlarını Türk Kızılayı'na bağışlıyor. Bu kapsamda İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay bu yılda kurban vekaletini Şube Başkan Yardımcısı Osman Korkut aracılığı ile Türk Kızılayı'na bağışladı. Kızılay Malatya Şube Başkan Yardımcısı Osman KORKUT yaptığı açıklamada, Rektör Kızılay’a teşekkür ederek, Allah hayrını kabul etsin. Vekaletlerini aldık, kurban kesimlerini yapıp yıl boyu ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştıracağız" dedi. 

Bu yıl vekaletle kurban kesimi çalışmalarında planlamaların savaşların ve açlığın vurduğu ülkelere yönelik olduğunu ifade eden Başkan Yardımcısı Korkut, "Kurban Bayramı'nın ilk üç gününde gerçekleştirilecek kesimler sonrası pay edilen kurban etlerini daha önceden belirlenen ihtiyaç sahiplerine anlık olarak dağıtacağız. Sadece Türkiye değil ihtiyaç duyulan birçok ülkede yine bize emanet edilen kurbanları keseceğiz ve dağıtacağız. Yine milyonlarca ihtiyaç sahibinin yüzünü güldüreceğiz. Türk Kızılay'ının 2022 kurban bedeli ise yurt içi 2.475,00 TL, yurt dışı ise 1.475,00 TL olarak belirlendi. Bu noktada bizlere güvenerek Kurban vekaletlerini veren başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet KIZILAY olmak üzere tüm vekalet veren hayırseverlere, Genel Başkanımız Sayın Dr. Kerem Kınık adına teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi. 

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ise "Bu bayramının ibadeti olan kurban bağışını yerine getirmek için Kızılay'ımıza bağışımızı yaptık. Türk Kızılayı, Türkiye hariç 22 ülkede kurban kesim ve dağıtım faaliyeti gerçekleştirecek yetim çocuklar başta olmak üzere ülkenin birçok noktasındaki ihtiyaç sahiplerinin sofrasına kurban bereketi yansıyacak, böylesine güzel bir çalışmada bizimde bir katkımız olsun istedik. Allah kabul ederse bundan daha güzel bir iyilik olamazdı" diye konuştu. 

Anket

vbet giriş