Rektör Prof. Dr. Karabulut Halkla Barışık Bir Üniversite Modelini Kuruyoruz

Rektör Prof. Dr. Karabulut Halkla Barışık Bir Üniversite Modelini Kuruyoruz

07-10-2018

“Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin en önemli misyonu şehir üniversitesi olmasıdır”

“Yerel ürünlerimizin topluma faydaya dönüştüğü alanlarda projeleri birlikte üreteceğiz.”

“ Proje tabanlı bir eğitim sistemi ve yönetimi istiyorum”

“Dış paydaş görüşleri alıp kaliteli bir yönetim sergileyeceğiz”

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Yazıhan, Hekimhan,  Kuluncak, Doğanşehir ve Akçadağ ilçelerine iadeyi ziyarette bulunurken, Hekimhan Mehmet Emin Sungur Meslek Yüksekokulu’nda, Doğanşehir Vahap Küçük Meslek Yüksekokulu’nda ve Akçadağ Meslek Yüksekokulu’nda ise incelemelerde bulundu. Rektör Prof. Dr. Karabulut,  ziyaret ettiği Meslek Yüksekokullarında görev yapan akademisyen, idari personel ve öğrencilerle de bir araya geldi.

-Yazıhan ilçesi ziyareti

Malatya Turgut Özal Üniversite Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Yazıhan Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı ve Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk’ü ziyaret ederek, ilçenin dinamiklerini oluşturan hayvancılık ve tarımsal üretim konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Ziyarette konuşan Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, “Malatya’mıza Turgut Özal Üniversitesi ismine yakışır bir üniversite olacak. Gerek Malatya’mıza, gerek ülkemize ve ilçemize de hayırlı hizmetlerde bulunacak diye ümit ediyorum. Rektörümüz Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut’un çalışkanlığı, gayreti ve tecrübesi ile Malatya Turgut Özal Üniversitesi ülkemizin ve dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer alacaktır.

Rektör Prof. Dr. Aysun Baş Karabulut, “Yazıhan ilçemizde yürütülmekte olan proje çalışmalarını yakından görme fırsatımız oldu ve çok beğendik. Ziraat Fakültemizle ve gelecekteki farklı projelerimizde katkı sunmaya her zaman hazırız. Bizlerin katkısı demek, sizlerin katkısı demektir. Ne yöneticilikler, ne süreçler tek başına olan işler değildir. Yerel yöneticilerin katkıları ile Malatya’mız daha çok güzel yerlere gelecektir. Doğal ve geleneksel ürünlerimizin artık bilimle buluşma zamanıdır diyoruz” dişe konuştu.

Öztürk’ün Yazıhan ilçesinde şuanda Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin kuruluş çalışmalarının devam ettiğini, yine şuanda Kuruçay Havzasında Topraksız Sera Organize Sanayi Bölgesi kurulması içinde çalışmaların başlatıldığını belirterek, Yazıhan ilçesine  binası ve diğer alt yapılarını kendilerinin hazırlayacağı bir MYO’nun kurulmasını teklif etti. Rektör Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut ise, bölgede hayvancılık ve tarımsal üretim alanındaki ihtiyaç için gereken desteği vermeye çalışacaklarını  ifade etti. Rektör Prof. Dr. Karabulut, akademisyenlerle Yazıhan ilçesinde bir inceleme ve araştırma yürütüleceğinize ifade etti.

-Hekimhan ilçesi ziyaret

Rektör Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Hekimhan Kaymakamı Reşit Özer Özdemir ve Hekimhan Belediye Başkanı Ali Seydi Millioğulları’nı ziyaret ederek, Hekimhan MYO ile ilgili olarak görüş alışverişinde bulundu.

 Rektör Prof. Dr. Karabulut, “Üniversite misyonunda görmek istediğimiz en önemli şey; toplumla barışık bir üniversite, bir şehir üniversitesi, yeri geldiğinde köy ile kentin buluştuğu, halkla barışık bir üniversite modeli olsun.  Hekimhan madenciliğinin dünyaya açılması için projeler yapılabilir. Bu projeleri el birliği ile yapmalıyız. Hem bürokratik, hem de toplumsal desteği bir arada tutabilecek projeleri Malatya Turgut Özal Üniversitesi olarak elimizden gelen ne varsa yapacağız. Yerel ürünlerimizin topluma faydaya dönüştüğü alanlarda projeleri birlikte üreteceğiz.” İfadelerini kaydetti.

-Hekimhan MYO’da inceleme ve toplantı

Rektör Prof. Dr. Karabulut, Hekimhan Mehmet Emin Sungur Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret ederek, burada akademik, idari personelle birlikte öğrencilerle bir araya geldi.  Hekimhan Mehmet Emin Sungur Meslek Yüksekokulu’ndaki Maden Müzesini, laboratuvar ve eğitim birimlerinde incelemelerde  bulunan Rektör Prof. Dr. Karabulut, öğrencilerin yurt sorunu ile ilgili olarak KYK yurdunda da incelemelerde bulundu.

Akademik ve idari personel ile birlikte öğrencilerin katıldığı toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, “Hekimhan Meslek Yüksekokulu’nda yurt problemi oldu. Atanmış olduğum günden beri bu sorunun çözümü için girişimlerde bulunuyorum.  Öğrencilerimizin kalacakları yerler çok önemli. Çünkü bizim en önemli katkı değerimiz öğrencilerimizdir. Öğrencilerimiz bizim gözümüzün bebeği, onlar olmazsa üniversitemizde olmaz.  Öğrencilerimizin huzuru ve aynı zamanda sosyo-psikolojik durumu oldukça önemli.  Ancak; kapatılan maden bölümlerini nasıl açabiliriz, madenleri nasıl işleyebiliriz ve ürüne nasıl dönüştürebiliriz gibi çözüme yönelik çalışmaları artık görmek istiyoruz. Sadece problem istemiyorum, aynı zamanda proje istiyorum. Öğrencilerimizde proje üretsinler. Bizler proje üretin öğrencilerimizi uluslararası kongrelere ve değişim programlarına göndereceğiz. Birçok uluslararası üniversite ile işbirliği anlaşmaları yapma hazırlıklarımız sürüyor.  Hekimhan ve bölgedeki madenlerimizi işlesek, ülkemizin ekonomisine büyük katkı sunmuş olacağız.”  şeklinde konuştu.

Bu arada, Rektör Prof. Dr. Karabulut’un Hekimhan ilçesindeki ziyaretinin ardından yurt problemi çözüldü.

-Kuluncak ilçesine ziyaret

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Kuluncak Kaymakamı Okan Daştan ve Kuluncak Belediye Başkanı Mehmet Boyraz’ı ziyaret ederek, ilçenin yeraltı zenginliklerine yüksek katma değer katacak projeler hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Kuluncak Belediye Başkanı Mehmet Boyraz, ilçelerine yapılan ziyaret için teşekkür ederek, Malatya Turgut Özal Üniversitesi bünyesinde bölgedeki şifa sularının daha fazla değerlendirilmesi için Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezlerine kalifiye eleman yetiştirilmesi konusunda bir Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Meslek Yüksekokulu’nun açılmasını teklif etti.

Rektör Prof. Dr. Karabulut, geleneksel ve tamamlayıcı tıp konusunda Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin bir takım proje ve çalışmalarının bulunduğunu belirterek, “Yer altı zenginliklerimizi katma değeri yüksek ürünlere dönüştürmeliyiz. Bu nedenle gençlerimizi, elimizdeki madeni işleyebilecek kalifiye eleman olarak yetiştirmeliyiz.  Kuluncak’taki yer altı zenginliklerinin değerlendirilmesi konusuna üniversite olarak üzerimize düşen çalışmaları yapacağız” dedi.

-Doğanşehir ilçesine ziyaret

Rektör Prof. Dr. Karabulut, Doğanşehir Kaymakamı Murtaza Ersöz ve Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük’ü ziyaret ettikten sonra Doğanşehir Vahap Küçük Meslek Yüksekokulu ve Sürgü Yurt binasında incelemelerde bulundu.

Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük’e Doğanşehir ilçesine kazandırmış olduğu Meslek Yüksekokulu binası ve halen vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Karabulut, Doğanşehir ilçesindeki meslek yüksekokuluna verilen desteğin Türkiye için bir model olduğunu söyledi. Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük ise, “Doğanşehir Vahap Küçük Meslek Yüksekokulu için elimden gelen her türlü desteği vermeye hazırım. Öğrencilerimizin yurda gidip gelmesi için otobüs hizmeti de veriyorum” dedi.

Rektör Prof. Dr. Karabulut, beraberinde Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük ile birlikte Doğanşehir Vahap Küçük Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret ederek, okulda incelemelerde bulundular, ardından Aşure etkinliğine katıldılar.

Rektör Prof. Dr. Karabulut, öğrencilerden başarılı olmalarını isteyerek, “Elimizden gelen tüm imkanlarımı öğrencilerimizin başarılı olması için seferber edeceğiz” dedi.

Rektör Prof. Dr. Karabulut, beraberinde Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük, Sürgü Mahallesindeki öğrenci yurdunda da incelemelerde bulundular.

-Akçadağ ilçesini ziyaret

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Akçadağ Kaymakam Vekili Muhammed Taha Canpolat, Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan ziyaret ederek,  Akçadağ MYO ile ilgili olarak fikir alışverişinde bulundu.

Akçadağ MYO'da inceleme ve idari ve akademik personel ile istişare toplantısı yapan Rektör Prof. Dr. Karabulut, il merkezine yakın olan Akçadağ MYO’nun çok iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, “Şehir ile barışık bir üniversite olacağız. Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin en önemli misyonu şehir üniversitesi olmasıdır.  Dağınık yerleşkelerimizin olması hem avantajlı, hem de yeri geldiğinde dezavantajlı olabilir. Avantajı şudur; her yere yaygın üniversite bilincini oluşturmaktır. Dezavantajı şudur; ulaşım problemidir, varsa problem onu da çözeceğiz.” diye konuştu.

Anket

vbet giriş