Şehit Yarbay Songül Yakut’un adı Anaokulunda Yaşayacak

Vali Aydın Baruş, Türkiye Cumhuriyeti'nin 27. Başbakanı ve AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım’ın öncülüğünde okul öncesi eğitime destek vermek amacıyla başlatılan ‘

10-09-2021

 “81 İl, 81 Anaokulu” projesi kapsamında Malatya’da yapımı tamamlanan 44’üncü anaokulunun açılış törenine katıldı.

Yavuz Selim Mahallesi’nde hayırsever iş adamı Ahmet Çalık’ın desteği ile Kızılay tarafından yapılan anaokuluna 2017 yılında Şırnak Şenoba Tugay Komutanlığından kalktıktan kısa süre sonra düşen helikopterde şehit olan ve jandarma tarihinde İlçe Komutanlığına atanan ilk kadın olan Yarbay Songül Yakut’un adı verildi.

Kızılay İstanbul Şube Başkanı Mehmet Uğurelli, Kızılay Denetleme Kurul Başkan Yardımcısı Umut Yalçın, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın açılış konuşmaları ile başlayan törende Vali Aydın Baruş yaptığı konuşmada Malatya’da anaokuluna gitme oranını daha yukarı taşımak için gayret içerisinde olduklarını belirterek, hem anaokullarının sayısının hem de kalitesinin artırılması adına bu yıl 15 yeni anaokulu inşaatına en kısa sürede başlayacaklarını söyledi. Son olarak söz alan Semiha Yıldırım ise Şehit Songül Yakut’u yâd ederek başladığı konuşmasında temennilerinin önümüzdeki eğitim-öğretim yılında 81 ile 81 anaokulu açmak olduğunu dile getirdi. Malatya’da hayata geçirdikleri anaokulunun yapımına destek veren işadamı Ahmet Çalık’a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından minik öğrenciler yaptıkları resimleri Semiha Yıldırım ve şehidin annesi Sebahat Yakut’a hediye etti. Platforma gelen Şehit Yakut’un annesi Sebahat Yakut, kızının adını yaşatan herkese teşekkür ederek, “İnşallah burada okuyan çocuklar da benim

kızım gibi akıllı olsun üzmesinler ailelerini, her zaman çalışsınlar. Kuzum beni hiç üzmedi’ diyerek gözyaşlarına hâkim olamadı.

Protokolün katılımı ile Şehit Songül Yakut Kızılay Anaokulu eğitim öğretime açıldı.

Açılış töreninin sonunda Vali Aydın Baruş ve protokol üyeleri okul bahçesinde bulunan alanda günün anısına fidan diktiler.

Şehit Yarbay Songül Yakut Kızılay Anaokulunun açılış törenine Türkiye Cumhuriyeti'nin 27. Başbakanı ve AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım şehidimizin annesi Sebahat Yakut ile Vali Aydın Baruş ve eşi Nagihan BARUŞ, AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay, Kızılay İstanbul Şube Başkanı Mehmet Uğurelli, Kızılay Denetleme Kurulu Başkan Yardımcısı Av. Umut Yalçın ve vatandaşlar katıldı.

 

 

Anket

vbet giriş