Şekerde Uzun Süredir Ciddi Sıkıntı Var

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz bir süre önce Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın gündeme getirdiği şeker sıkıntısını dile getirerek, Malatya OSB’de çalışan işçilerin % 70 ‘in Suriyeli olduğunu söyledi.

08-11-2021

“SORUN KENDİSİ HARİÇ HERKESTE”

Başkan Kiraz “Şekerde temel ihtiyaçlardan birisi. Veli Bey bu şeker fabrikalarının satışında çok büyük mücadele vermiştir. Şeker Fabrikalarının özelleştirilmesiyle beraber bir grup özel şirket piyasayı belirlemeye başladı ve Devlette mecburen o fiyatlara çekiyor. Devletin yanlış politikaları bu artışın en önemli nedeni ama onlara göre suçlu esnaf. Esnaf zaten iş yapamıyor. Durumu kötü. Her gün birçok esnaf kepenk kapatmak zorunda kalıyor. Doların artışını önleyemiyorsun, dışa bağımlı hale gelmişsin her şey dolar ile geliyor hammadde vb. malzemelerden bahsediyorum. Her şeyi dışarıdan alırken dolarla alıyorsun, dolar fiyatı artarken doğal olarak fiyatlar artıyor şimdi ondan sonra çıkıyorsun kendin hariç herkesi suçluyorsun.

Esnafı burada suçlamanın denetim yapıp ceza kesmenin de bir mantığı yok. Ülkeyi sen yönetiyorsun problem çıktığında birilerini suçluyorsun. Bir gün çıkıyorsun dış güçler diyorsun. Bir gün esnafı terörist yapıyorsun. Şeker fabrikasında da özellikle şeker bulunmadığına dair çok fazla bilgi geliyor. Şeker üretiminin eksik olduğuna dair yani şeker de ciddi bir sıkıntı var uzun süredir.” diye konuştu.

“MALATYA’DA 35 BİN KAYITLI İŞSİZ VAR”

Malatya'da İŞKUR bünyesinde 35 bin İŞKUR'dan ümidini kesmişlerle toplamda 70 bin işsiz olduğunu belirten“Malatya'da da Türkiye'de de aslında öyle birçok sektörde şu anda kaçak işçiler çalıştırılıyor, yabancı işçiler çalıştırıyor. Örneğin çobanlık bile gidin köyleri gezin birçok köyde Kobanililere yaptırılıyor. Yani kendi çobanımız bile yetişmiyor kendi işsizimize çobanlık ile yaptıramıyoruz Kobanililere, Suriyelilere çobanlık yaptırıyoruz.

35.000 İŞKUR'a kayıtlı iş bekleyen işsiz var. İş bulamıyor kaydını almış İŞKUR bekletiyor şu anda kaç Malatya'da 35.000 umudu kesilip de başvurmayan ne kadar en az o kadardır 70.000 yani çalışabilir nüfusun büyük çoğunluğu çalışabilir nüfusun büyük çoğunluğu şu anda işsiz.

Gençlerde işsizlik oranı çok daha yüksek tüm bunlar nedeni izlediğimiz yanlış politikalarda. Malatya'da yoktu daha önceleri Mega şehirlerde, büyükşehirlerde vardı. Gittiğimizde görüyorduk ama şimdi Malatya'nın bütün trafik ışıklarında Suriyeliler var. Bütün trafik ışıklarında dilenen çocuklar var, mendil satan çocuklar var. Şimdi bunlar hepsi bir sonuç yani oluşan yapı Ortadoğu politikamızda ki bataklık.” şeklinde konuştu.

“KALEMİNİ ÖZGÜRCE KULLANAN BASININ HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Son zamanlarda Basına gerçekleştirilen saldırılara ilşkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Kiraz “Şimdi ayrıca basın her zaman söylüyoruz basın özgürce çalışabilmeli, objektif haber yapmalı ve halkın haber alma özgürlüğünü halka özgürce iletmeli bağımsız şekilde haber yapmalı. Maalesef basının üzerinde ya sürekli tehdit ediliyor, sürekli yazmaması için, ya eleştiriye de eğer hakaret olmadığın sürece açık olmak lazım yani 1 kişi bizi eleştiriyor diye hepimizin tahammüllü olması lazım herkesin söylüyorum.

Yani şu anda kadına şiddet Örneğin çok artmış durumda, kadın cinayetleri çok artmış durumda AKP iktidarında. Niye atıyor, Çünkü bir iklim oluşuyor kadın sürekli ikinci sınıf vatandaş görülüyor.

Basın üzerinde de bu iklim bu havanın oluşmamış olması lazım zaman zaman sosyal medyalardan görüyoruz. Yani veya siyasilerin bu baskısını zaman zaman görüyoruz yazdığı çizgiyi için basın özgürce yazmalı diyoruz düşünce özgürlüğü olmalı diyoruz. Biz tarafsız gerçekten objektif haberler yapan kalemini özgürce kullanan basının her zaman yanında olacağız. Geçmişte basın mensuplarının birçoğunun neler yaşadığını biliyoruz birçok gazetecimizin katledildiğini biliyoruz. Yani bu günleri tekrar yaşamamak lazım geldiğimiz süreçte vurgunculardan tutun yani birçok gazetecimiz maalesef yazdıkları yüzünden katledildi.” dedi.

Anket

vbet giriş