Şerifoğulları Kent Köy Projemizle Çocuklarımız Şehir Merkezinde Doğayla Buluşacak

Şerifoğulları Kent Köy Projemizle Çocuklarımız Şehir Merkezinde Doğayla Buluşacak

15-10-2019

Elazığ Belediyesi, daha mutlu nesiller yetişmesi amacıyla, çocukların doğal yaşamı tanıma fırsatı yakalayacakları Kent-Köy Projesi’ni hayata geçiriyor. İhalesi yapılan Kent Köy Projesinin Elazığ adına önemli olduğunu belirterek, "Projeyle çocuklarımızı şehrin merkezinde doğayla buluşturacağız" dedi.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın seçim öncesi vaatleri arasında yer alan Kent-Köy Projesi'nin ihalesi yapıldı.

Çayda Çıra Mahallesi TOKİ 1. Etap Konutları arka kısmında (Anguzu Baba Sokak) yer alan 45 Bin metrekare alan üzerinde hayata geçirilecek projenin ihalesini alan yüklenici firma, yer teslimi yapıldıktan sonra çalışmalara başlayacak.

Proje kapsamında alanda, çocuk eğitim ve aktivite noktaları, organik tarım alanları, meyve bahçesi, köy çeşmesi, yel değirmeni, su değirmeni, köy kahvesi, organik ürün marketi, çiftlik alanı, oyun parkları, kondisyon alanı, bisiklet parkuru, yürüyüş alanları ve otopark yer alacak.

Bitkisel ve yapısal peyzaj alanlarının yanı sıra yapı alanlarının da yer aldığı projenin Elazığ için önemli bir proje olduğunun altını çizen Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Kent-Köy Projesi, çocuklarımızın doğal yaşamı tanıması adına çok önemli kazanımlar sağlayacağımız özel bir çalışma olacak. Projeyle çocuklarımızı şehrin merkezinde doğayla buluşturacağız, onlara doğal yaşamı tanıma ve yaşama olanağı kazandıracağız. Bu projemizle günümüz şartlarında belli koşullar arasına sıkışmış çocuklarımızı gerçek yaşamla buluşturacağız, onların doğal yaşamı ve kültürümüzü tanımalarına olanak sağlayacağız. Büyük önem verdiğimiz bu projemizin ihalesini elektronik ortamda gerçekleştirdik. 8 firmanın katıldığı ve 5 Milyon 666 Bin 666 Liraya tamamlanan ihalemizin şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. İnşallah görev süremiz içerisinde vaat ettiğimiz tüm projeleri hayata geçirerek vatandaşlarımızın daha yaşanabilir bir şehirde hayatlarını sürdürmelerine imkan tanıyacağız. Ben hayata geçireceğimiz projemizin şimdiden Elazığ'ımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Anket

vbet giriş