Sinema Çocukların Ayağına Geldi

Sinema Çocukların Ayağına Geldi

17-12-2019

Adıyaman Belediyesi, Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü İşbirliği Yaptı

SİNEMA ÇOCUKLARIN AYAĞINA GELDİ

Adıyaman Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yaparak, gezen sinemayı Adıyamanlı çocukların ayağına getirdi.

Adıyaman Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkıları ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın iş birliğinde hayata geçirilen ‘Gezen Sinema TIR’ını Adıyamanlı çocukların ayağına getirdi.

Sinema erişimi kısıtlı olan binlerce çocuğu sinemayla tanıştıracak olan ‘Çocuklar için Gezen Sinema’ projesi hakkında bilgi veren yetkililer, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteğiyle hayata geçirilen projeden Adıyamanlı çocukların yararlandığını söyledi.

İL İL GEZİYOR

Yetkililer, “Kültür ve Turizm Bakanlığınca, Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanat İçin Yola Çık Kültür ve Sanat Derneği iş birliğinde özel olarak üretilen ‘Gezen Sinema Tırı’ yaşadığı il ve ilçelerde sinema olmayan çocuklara ulaşmak için yola çıktı. Türkiye genelinde 6-17 yaş arasında 500 bin çocuğa ulaşması hedeflenen ‘Çocuklar İçin Gezen Sinema’ kapsamında beş farklı film beyazperdeye yansıyacak. Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Sanat İçin Yola Çık Kültür ve Sanat Derneği ile bu çalışma gerçekleştiriliyor, öncelik sineması olmayan il ve ilçeler. Kurulumu bir tır üzerinde kısa sürede gerçekleştirilen mobil sinemanın Türkiye genelinde 6-17 yaş arası 500 bin çocuğa ulaşması hedefleniyor. ‘Gezen Sinema’ projesi ile amaç, çocuklar için sosyalleşme alanı açılması ve kişiliklerini pozitif yönde geliştirmeleri sağlanacaktır. Projeyle sinema kültürünün yaygınlık kazanmasına katkı sağlamayı amaçlayan ve bir milyon öğrencinin ücretsiz olarak sinema ile buluşturulduğu ‘Sinemaya Gitmeyen Çocuk Kalmasın’ projesinde ulaşılamayan yerlerdeki çocukların sinemanın ‘büyülü’ dünyası ile tanışması hedefleniyor. 81 koltuk kapasiteli, teknik ekipman ve iklimlendirme imkanına sahip tır ile özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da sinema salonu olmayan illerde ve ilçelerde temel eğitim ve ortaöğretim öğrencilerine film gösterimleri yapılacak. Film gösterimleri öncesinde yapılacak çeşitli interaktif sanat etkinlikleri ile çocukların diğer sanat dalları ile de buluşması amaçlanıyor” diyerek proje hakkında bilgi verdi.

Anket

vbet giriş