Sivas'ın Mağduru Bütün İnsanlıktır

Sivas'ın Mağduru Bütün İnsanlıktır

01-07-2019

"TÜM SORUMLULAR CEZALANDIRILMADIKÇA TÜRKİYE'YE ADALET GELMEZ"

 CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Sivas Katliamının hiç şüphesiz en büyük mağduru hayatını kaybeden insanlar ve aileleri. Ama en az onlar kadar mağdur olan bütün insanlıktır, bütün Türkiye'dir" dedi.

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 2 Temmuz Sivas Katliamı’nın 26. yıldönümünde yazılı bir açıklama yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Anadolu'nun barış, kardeşlik ve dostlukla yoğrulmuş mayasını 2 Temmuz'da bozmaya çalışanlar olduğunu belirterek “Sivas katliamı benzeri katliamların tekrar yaşanmaması için toplumsal duyarlılığın sürdürülmesi önem taşımaktadır. Sivas’ı unutturmak isteyenlere karşı Cumhuriyete, demokrasiye, eşitliğe, özgürlüğe gönül veren herkesin birlikte hareket etmesi gerekmektedir. Sivas'tan, Suruç'a, Ankara Garı'ndan Reyhanlı'ya tüm katliamların aydınlatılması için mücadele etmek gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

 AYRIMCI DİLLE HESAPLAŞILMADAN KOR YÜREKLER SOĞUMAZ

 "Bu katliamın hiç şüphesiz en büyük mağduru hayatını kaybeden insanlar ve aileleri. Ama en az onlar kadar mağdur olan bütün insanlıktır, bütün Türkiye'dir" diyen Ağbaba, dünyanın neresinde olursa olsun, faillerin anında bulunup, cezalandırılacağı böyle bir katliamda, sorumluların adeta ödüllendirildiğini, AKP’nin katliamcıları koruyup, kollayıp, hesap vermekten kurtardığını savundu. Ağbaba, “Katliamdaki her türlü soru işareti aydınlatılmadan, ayrımcı dille, ötekileştirici zihniyetle hesaplaşılmadan ne hoşgörü ve barışa olan hasretimiz bitecek ne de kor olan yürekler soğuyacak. Ne kadar süre geçerse geçsin katliamlara verdiğimiz kurbanlar için adalet arayışımız devam edecek. Biz çok iyi biliyoruz ki Sivas katliamının tüm sorumluları bulunup cezalandırılmadığı sürece bu ülkeye adalet gelmeyecek" dedi.

 TOPLUMSAL HAFIZAMIZI CANLI TUTMAK İÇİN 2 TEMMUZ’DA SİVAS’TA OLACAĞIZ

 Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Meclis’e konunun aydınlatılması ve yaraların sarılması için çok sayıda kanun teklifi ve önerge verdiklerini, katliamla ilgili çok sayıda rapor hazırladıklarını kaydeden Ağbaba, “Her zaman olduğu gibi AKP Milletvekillerinin oylarıyla önergelerimiz reddedildi. Çünkü gerçeklerle yüzleşmekten korktular. CHP olarak, yaşananlardan ders çıkarmak ve toplumsal hafızamızı canlı tutmak için her yıl olduğu gibi bu yıl da Madımak’ta olacağız. Milletvekilimizle birlikte katliamda hayatını kaybeden aydınlarımızı bir kez daha anacağız” ifadelerini kullandı.

 Veli Ağbaba, Orhan Sarıbal, Kadim Durmaz, Sibel Özdemir, Şanal Saruhan, Yüksel Mansur Kılıç, İrfan Kaplan, Ali Şeker, Nurhayat Kayışoğlu, Turabi Kayan, Ulaş Karasu, Servet Ünsal, Atilla Sertel ve Necati Yılmaz’dan oluşan CHP heyeti 2 Temmuz'da Sivas Madımak katliamının yıl dönümü anma törenlerine katılmak üzere Sivas'a gidecek.

Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi, Başbağlar Katliamı’nın anma törenlerine katılmak için de 5 Temmuz’da Erzincan’a bir heyet gönderecek.

Anket

vbet giriş