Sıtmapınarı'nda 2 Katlı Bir Binada Göçük Meydana Geldi

Malatya'da bir binada meydana gelen göçüğün ardından arama kurtama çalışması başlatıldı.

09-11-2021

Malatya'da bir binada meydana gelen göçüğün ardından arama kurtama çalışması başlatıldı.

Merkez Yeşilyurt ilçesindeki Sıtmapınarı Mahallesi İnönü Caddesi'nde bulunan ve 2 katlı olduğu değerlendirilen bir binada henüz bilinmeyen bir nedenle göçük meydana geldi.

Giriş katında dükkanların bulunduğu binanın çevresinde güvenlik önlemi alınırken bina altındaki dükkanı alan işletme sahibinin kolon kestiği ve kesilen kolon sonrası binanın çöktüğü ifade ediliyor.

Arama kurtarma çalışmalarına başlanırken 11 kişi çöken binanın altından çıkartılırken ağır yaralı olan 7 kişi Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı, Diğer yaralılar ise Özel Hastanelerde tedavileri devam ediyor. İçeride 20 kişinin daha olduğu iddia edildi.

Yaralıların kurtarılması çalışmalarına devam ediliyor...

VALİLİKTEN ÖNEMLİ DUYURU

Malatya Valiliği sosyal medya hesabından yapılan açıklamada;

"İlimiz İnönü Caddesi, 162 nolu binada bugün saat 16.50 sıralarında meydana gelen çökme neticesinde enkazda yakını veya yakınları olduğunu düşünen vatandaşlarımızın 112 veya Valiliğimizin 0532 662 60 23 nolu iletişim numaralarına bildirimde bulunmaları önem arz etmektedir" denildi.


AFAD 13 KİŞİ BİNADAN ÇIKARTILDI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Malatya'da çöken bina enkazından 13 vatandaşın çıkarıldığını bildirdi.

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, Malatya'da çöken bina enkazından şu ana kadar 13 vatandaş çıkarılarak hastaneye sevk edildi.

 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan sosyal medya kanalından yaptığı açıklamada "Saat 16.50 sularında Malatya’mızda meydana gelen bina çökmesi sebebiyle İtfaiye ekiplerimiz, Afad ekipleri, emniyet mensupları ve sağlıkçılarımız başta olmak üzere enkaz da arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun." ifadesinde bulundu.

 

BAŞKAN ÇINAR GELİŞMELERİ TRT HABER'DE DEĞERLENDİRDİ

 

"ÇALIŞMALARI YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ"

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda şu görüşlere yer verdi.

"#Malatya’da iki katlı binanın çökmesinin ardından devam eden çalışmaları yakından takip ediyor, yaralı olarak kurtarılan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

 

Detaylar Geliyor...

Anket

vbet giriş