Telefon Dolandırıcıları Jandarma Ekiplerine Takıldı

Telefon Dolandırıcıları Jandarma Ekiplerine Takıldı

12-09-2019

Malatya kent merkezinde kendilerini savcı ve polis olarak tanıtıp vatandaşları dolandıran 4'ü yabancı uyruklu 5 kişilik dolandırıcılık çetesi, jandarma tarafından yol kontrolünde yakalandı.

Malatya İl Merkezinde kendini polis ve savcı olarak tanıtan şahısların telefon dolandırıcılığı yöntemiyle mağdur şahıslardan ziynet eşyası ve nakit para alarak olay yerinden uzaklaştıkları, araç içinde Suriyeli şahıslarında olduğu 156 Jandarma İmdat Hattına bildirilmiştir.

Dolandırıcılık olayının faillerinin yakalanması maksadıyla Malatya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından eş zamanlı olarak kaçış güzergâhı yollarda tıkama ve yol kontrol faaliyetleri icra edilmiştir.

11 Eylül 2019 günü saat 17.30 sıralarında Doğanşehir İlçesi Sürgü Mahallesi Yol Kontrol Noktasında şüphe üzerine durdurulan araçta 1’ i T.C. vatandaşı ve 4’ ü Suriye uyruklu şahısların şüpheli hareketleri üzerine Doğanşehir C.Başsavcılığı tarafından arama kararı alınarak şahısların üzerinde ve araçlarında arama yapılmıştır. Yapılan arama neticesinde telefon dolandırıcılığı olayında kullanıldığı değerlendirilen; 80 adet sim kart, 5 adet altın bilezik, 20 adet Cumhuriyet altını, 3 adet yarım altın, 2 adet çeyrek altın, 1 çift altın küpe, 2 adet altın yüzük, 1 adet 1,5 metre altın kolye ve 5660 TL nakit para ele geçirildi.

Gözaltına alınan 5 şüpheli Doğanşehir Savcılığının talimatıyla birlikte soruşturmanın yürütüldüğü Malatya'da emniyet güçlerine teslim edildi

Anket

vbet giriş