Türkiye’nin En Büyük Baskıresim Sergisi’ne Yoğun İlgi

Uluslararası Melita’dan Malatya’ya Arslantepe Buluşması kapsamında Taşhoran Kültür ve Sanat Merkezi’nde Türkiye’de Çağdaş Resim sergisi “Arslantepe Buluşması” ve Baskıresim Workshop düzenlenen törenle açıldı.

21-09-2022

Malatya’nın fethinin 921’inci yıl dönümü kutlamalarıyla birlikte 17-20 Eylül tarihleri arasında 2’ncisi düzenlenen Uluslararası Melita’dan Malatya’ya Kültür, Sanat, Tarih, Arkeoloji, Turizm, Gastronomi ve Moda Günleri etkinlikleri kapsamında Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından Taşhoran Kültür ve Sanat Merkezi’nde Türkiye’de Çağdaş Resim sergisi “Arslantepe Buluşması” ve Baskıresim Workshop açılışı gerçekleştirildi. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın açılışını yaptığı sergiyi çok sayıda sanatsever gezdi.

Baskıresim sergi açılışında konuşan Başkan Gürkan, “Melita’dan Malatya’ya Arslantepe Buluşmaları kapsamında gerçekleştirmiş olduğumuz etkinlikler aralıksız bir şekilde devam etmektedir. Baskıresim sergimize 3 ülke ve 12 üniversiteden akademisyenlerimiz katılım sağlamıştır. Türkiye’nin en büyük baskıresim sergisi. Akademisyenlerimizin çalışmalarını burada sergilemeleri ve sanatseverlerle buluşturmaları noktasında vermiş oldukları gayretlerden dolayı teşekkür ediyor, hayırlı olsun diyorum” dedi.

Başkan Gürkan konuşmasının akabinde sergideki eserleri tek tek gezerek, baskıresim çalışması hakkında bilgiler aldı. Başkan Gürkan ayrıca baskıresim çalışması da yaptı.

Sergi açılış töreninin ardından Malatya Valisi Hulusi Şahin’in eşi Ebru Şahin ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın eşi Hafize Gürkan, Türkiye’de Çağdaş Resim sergisi “Arslantepe Buluşması” ve Baskıresim sergisini gezdiler.

Sergideki eserler hakkında bilgiler alan Malatya Valisi Hulusi Şahin’in eşi Ebru Şahin, “Bugün baskıresim sergisi için çok güzel bir mekanda bulunuyoruz. Malatya Büyükşehir Belediyemizin düzenlemiş olduğu etkinlikler kapsamında çok güzel bir sergi gezdik. Kendi adıma çok güzel şeyler öğrendim. İşin duayenleri, hocalarımız ve öğrencilerinden oluşan kıymetli bir sergiyi gezdik. Tüm Malatya halkımızın sergiyi gezmesini ister, hocalarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Malatya Valisi Hulusi Şahin’in eşi Ebru Şahin konuşmasından sonra Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın eşi Hafize Gürkan ile birlikte baskıresim çalışmasına katıldı.

Sergi hocalarından Esin Selimoğlu ise özellikle mekanı çok beğendiklerini ve Malatya’da olmaktan çok büyük bir mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Anket

vbet giriş