Vali Baruş Kayısı Festivali Bilgilendirme Toplantısına Katıldı

Vali Baruş Kayısı Festivali Bilgilendirme Toplantısına Katıldı

27-06-2019

Bu yıl 23’ncüsü düzenlenecek olan Kayısı Festivali için bilgilendirme ve istişare toplantısı düzenlendi.

Nikâh Sarayında gerçekleştirilen geniş katılımlı istişare toplantısına Vali Aydın Baruş’un yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, Daire Başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, vakıf, dernek ve oda başkanları ile muhtarlar ve basın mensupları katıldı.

Kayısının Ülkemiz ve Dünya açısından önemli bir meyve olduğuna ve lisanslı depoculuğa değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın konuşmasının ardından söz alan Vali Baruş: “

Kayısı Malatya İçin Simge Olmuş Bir Meyve

Son birkaç yıldır da Malatya ekonomisinde ciddi bir yere sahip olmuş bir değer. Şu anda Malatya dünyada kuru kayısı ticaretinde rakipsiz bir konumda ama bu rakipsizlik devam etmez, çünkü bir ürünün ekonomik değeri olduğunu öğrenen başka ülkelerdeki insanlar da eğer yetiştirebilirlerse bu ürüne önem vermek isteyecek ve sahip çıkmak isteyecektir. Malatya Kayısısını çok iyi işleyip dünyaya tanıtmalı hak ettiği yere gelmeli ve Malatya insanı da kayısıdan beklediği faydayı sağlayabilmeli.

Bugün Malatya Kayısısı Avrupa birliğinden coğrafi işaret tescili almış Türkiye’nin üçüncü ürünü, Ticaret ve Sanayi Odamız Malatya Kayısı markasını logolaştırdı ve bu logonun kullanımı için değişik kurumlara yazılar yazdık. Sadece kamu kurumları olarak değil ticaret yapan bütün işadamlarımız, şirketlerimizin Malatya Kayısı logosunu ve perakende satış yapan, kuru kayısı ticareti yapan işyerlerinde mutlaka bulundurması ve kullanması gerekiyor. Kayısı Araştırma Enstitümüz de şu anda kükürtleme ve kurutma ile ilgili mekanizasyon çalışmaları var.

Kayısının Malatya İçin Ne Kadar Büyük Bir Değer Olduğunu Anlatmak için

17-21 Temmuz tarihlerinde Valiliğimiz ve Büyükşehir Belediyemizin bakanlıklarımızın sivil toplum kuruşlarımızın katkılarıyla beraber bu festivali düzenleyeceğiz. Bu festivalden beklenen amaç öncelikle kayısının Malatya için ne kadar büyük bir değer olduğunu tüm Malatyalılara, ondan sonra ülkemiz insanına ve uluslararası arenada anlatmak. Bu süreçte hepimize önemli vazifeler düşmektedir. Bu festival süreci içerisinde kayısının sorunlarının tartışılacağı bazı toplantılarda organize edilecektir ama özellikle önümüzdeki yıllarda bu toplantı ve değerlendirme süreçlerinin çok daha ciddiye alınarak geniş katılımlı bir şekilde yapılması ve üreticimizin ve kayısı ticareti yapan firmalarımızın karşılaşmış olduğu sorunların her yönüyle ele alınarak ortaya ciddi çözüm önerileri çıkarılması ve bu çözüm önerilerinin de hayata geçirilmesi için hem üreticilerimizin hem de pazarlama işiyle uğraşan kişilerin ve firmaların örgütlenerek bir araya gelerek kayısının sorunlarına sahip çıkması gerekmektedir. Böylece kayısının hak ettiği değeri bulacağını amaçlıyoruz. Bu toplantının hayırlara vesile olmasını dileyerek burada herkesin katkısını bekliyoruz” dedi.

Katılımcıların festival ile ilgili fikirlerini paylaşmasının ve karşılıklı görüş alış verişlerinin ardından istişare toplantısı sona erdi.

Anket

vbet giriş